|

Gökçek'ten 'metroda kadınlara ayrı vagon' anketi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek​, Tokyo metrosunda uygulanan 'kadınlara özel vagon' uygulamasının başkentte de uygulanabileceğinin işaretini verdi ve bir anket çalışması başlattı. Twitter üzerinden 'Ankara'da da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?' diye soran Gökçek'in anketi sona erdiğinde %52 ile 'EVET' oyları çoğunluktaydı.

Yeni Şafak
01:00 - 14/06/2016 Salı
Güncelleme: 06:35 - 14/06/2016 Salı
Yeni Şafak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden ses getirecek bir anket gerçekleştirdi.



Japonya'nın başkenti Tokyo'da uygulanan 'yalnızca kadınlara özel' vagon projesine işaret eden Gökçek, Ankara'da da benzer bir uygulamanın hayata geçirilip geçirilemeyeceğini twitter kullanıcılarına sordu. Önce Japonya'daki uygulamanın videosunu paylaşan Gökçek ardından da "Ne dersiniz? Ankara Metrosu'nda da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?" sorusunu iki şıklı anket olarak yöneltti.







70 bin kişi katıldı

24 saat süren ankette Ankara metrosu için, Tokyo'daki modelin denenip denenmemesi soruldu. Ankete dakikalar içinde çok sayıda takipçi katılım gösterdi. Toplamda 79.574 bin kişi ankete katılarak oy kullandı.




Son 2 saat kala yüzde 50-50

Anketin tamamlanmasına 2 saat kala oylamalardaki eşitlik dikkati çekti. Anket için 'evet' oyu kullananlar ile 'hayır' oyu verenlerin sayısı uzun süre eşitti.



Gökçek'in ayrı vagona örnek gösterdiği uygulama


Japonya'nın başkenti Tokyo'da 2009'dan bu yana kullanılan sistem kapsamında özellikle iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için kadınlar kendilerine özel vagonları tercih ediyor.





#Melih Gökçek
#Anket
#Metro
#Ankara
8 yıl önce