|

Gökten para yağmadı

Bingöl’de geçen yıl düşen meteor parçalarını daha yüksek fiyata satmak için bekleten köylülerin zenginlik hayali suya düştü. Köylülerden Metin Ergün, taşların satışı için İstanbul'a gitti ancak istediği fiyata alıcı bulamadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 22:02 - 22/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bingöl Sarıçiçek köyüne düşen göktaşı parçalarını bulup satanların yüksek gelir elde ettiğine ilişkin haberler üzerine zenginlik hayali kuran bazı vatandaşlar, aylarca köyün kırsalında gece gündüz demeden yaptığı arama çalışmaları sonucunda çeşitli miktarlarda meteor parçası bulmayı başardı. Ancak, buldukları meteor parçalarına ilk günlerde yurt dışından gelen taliplilere gramını 60 dolardan satan köylülerden kimileri daha yüksek fiyat umuduyla satışını yapmadı. Bu gelişmeler üzerine Metin Ergün, köyde toplanan taşların bir kısmının satışını yapmak üzere İstanbul'a gitti. Ancak istedikleri fiyata alıcı bulamayan ve bazı kişilerin kendisini dolandırması üzerine Ergün, taşları alıp geri döndü.



300 GRAMI ÇALINDI


Ergün, yaptığı açıklamada ilk başlarda buldukları taşların satışını yaparak iyi gelir elde ettiklerini söyledi. Yakınları ve arkadaşlarına ait 2 kilo 500 gram taşı İstanbul'a götürdüğünü ve satamadan geri döndüğünü anlatan Ergün, “Meteor parçaları düştüğü ilk günlerde 642 gramlık taşa Ruslar 25 bin, ABD'liler 30 bin dolar verdi. Daha pahalı olduğunu düşündüğüm için inat edip satmadık. Şu anda


taşlar elimizde kaldı” ifadelerini kullandı.



Ergün, bazı kişilerin numune alma bahanesiyle kendilerini dolandırdığını söyledi. Ergun, “Bizi telefonla arayıp 'Taşı İstanbul'a getirin, satın alacağız' diyorlar. 1 kilo 500 gram tek parça taşı olan kişiyi çağırıp numune alma bahanesiyle taşı 3 parçaya böldüler. Bize uçak biletimizi aldılar, bunun üzerine İstanbul'a taşı götürdüm. Taştan 20-30 gramlık bir numune alıp, 'Analiz edip sana getireceğim' deyip kayıplara karışıyorlar. Dolandırıcılar şimdiye kadar numune alma bahanesiyle 300 gram taş çaldı” dedi.


#Bingöl Sarıçiçek
#göktaşı parçaları
#meteor
8 yıl önce