|

Gölet bozulmayacak

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, halkın şehir stresinden uzaklaştığı gölet alanında imar değişikliğine gidilmeyeceğini dile getirdi. Uysal, ''Çevre ve Şehircilik Bakanılığı nezdindeki girişimlerimiz ve Bakan Bayraktar''ın hassasiyeti ile konut inşa etme planı iptal edildi'' dedi.

Yurt Haberler
00:00 - 10/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:40 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Gölet bozulmayacak
Gölet bozulmayacak

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, Bahçeşehir Göleti Alanı''ndaki yeşil alanın bir bölümüne işhanı ve konut yapılmasının yolunu açan değişikliğin iptal edildiğini Bahçeşehir sakinlerine mesajla duyurdu. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlut Uysal, ''Çevre ve Şehircilik Bakanılığı nezdindeki girşimlerimiz ve Bakan Erdoğan Bayraktar''ın da konuya ilişkin özel hassasiyet göstermesiyle imar planı iptal edildi. Bakanlık bundan sonra yeni bir plan açıklamadığ taktirde konu bizim için kapanmıştır.'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı''nın, Bahçeşehir Gölet Alanı ile Pazar Alanı''na ait Nazım İmar Planı''nı değiştirmesi bölge halkını da rahatsız etmişti. Planda yapılan değişiklikler sonucunda yeşil alanların yok edileceğini söyleyen Bahçeşehirliler, bölgede nüfusun ve trafik sorununun artacağı endişesini taşıyordu.

''TRAFİK YÜKÜ DE ARTAR''

Plan değişiklikleriyle elde kalan son yeşil alanların da yok edileceğini söyleyen Bahçeşehirliler, ''Bu değişiklikle birlikte; yürüyüş yaptıkları, nefes aldıkları yeşil alanların betonlaşacağını, bununla birlikte nüfus ve trafik yükünün artacağını savunan bölge halkı, plan değişikliğinden vazgeçilmesini istemişti. İstanbul''un ilk ve en büyük suni göleti olan ve 26 bin metrekarelik bir alanı kaplayan Bahçeşehir Göleti, 300 bin metrekarelik Bahçeşehir park rekreasyon alanı içinde yer alıyor. Bu alanda çeşitli restoranlar, oyun parkları ve çay bahçesinin yanı sıra İstanbul''un 2.büyük Arena Sahnesi yer alıyor.

11 yıl önce