|

Görmez Karadağ'da cübbe giydirecek

Diyanet İşleri Başkanı Görmez bugün, Osmanlı’nın 133 yıl önce başlattığı menşure törenine katılacak ve Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Rıfat Feyziç’e cübbe giydirecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:55 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 'Menşure Töreni'ne katılmak üzere bugün Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'ya gidiyor. Başkan Görmez, geçtiğimiz ay Karadağ İslam Birliği Seçici Heyeti'nin oy birliğiyle Karadağ İslam Meşihatı Başkanlığına seçtiği Rıfat Feyziç'in Menşure Töreni'ne katılacak.



Tarihi Osmanagic Camii'nde gerçekleşecek Menşure töreninde konuşacak Başkan Görmez, yeni Karadağ İslam Meşihatı Başkanı Feyziç'e cübbesini giydirecek. Karadağ ziyareti kapsamında çeşitli temaslarda bulunacak olan Başkan Görmez, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanovic ve Karadağ Meclis Başkanı Ranko Krivokapiç ile de biraraya gelecek. Görmez, ziyaretinin ikinci gününde Karadağ Meşihatı, Karadağ İslam medreseleri, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Müşavirliği gibi bazı kuruluşları ziyaret edecek.



OSMANLI GELENEĞİ


133 yıllık Osmanlı geleneği olan menşure, "padişah tarafından vezaret veya müşirlik rütbesi verildiğini bildiren ferman" anlamına geliyor.


#Diyanet İşleri
#Mehmet Görmez
#Menşure Töreni
8 yıl önce