|

Götürmeyin oğlumu

Şemdinli’de şehit düşen askerler Uzman Çavuş İzzet Taşbaş ve Uzman Onbaşı Yunus Arda memleketlerinde toprağa verildi. Şehit Arda için Erzurum Hava Meydan Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törende güçlükle ayakta durmaya çalışan baba Lütfü Arda, “Götürmeyin oğlumu" diye gözyaşı döktü.

Yeni Şafak
04:00 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:17 - 30/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Hakkari'de, terör örgütü mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen uzman çavuş İzzet Taşbaş ile uzman onbaşı Yunus Arda için Van'da tören düzenlendi. Törenin ardından askeri kargo uçağıyla Erzurum Hava Meydan Komutanlığına getirilen şehit uzman onbaşı Yunus Arda'nın naaşı, törenle karşılandı. Şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi, askerler tarafından uçaktan alınarak sağanak altında cenaze aracına konuldu.Törende yakınlarının desteğiyle ayakta durmaya çalışan baba Lütfü Arda, alandan ayrılan cenaze aracının ardından koşarak oğlunun naaşına sarıldı.Tekbir getiren Arda, “Yavrum, Yunus'um, ne yaptılar sana. Sen daha çok gençtin” diye gözyaşı döktü. Cenaze namazının ardından şehit Arda'nın cenazesi ikindi namazı sonrası Aziziye ilçesinde toprağa verildi.



AL BAYRAKLARA SARILIP DA GELDİN


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Alper İzzet Taşbaş cenazesi ise törenin ardından Afyon'un Dinar ilçesine getirildi. Şehidin annesi Saliha, eşi Ümmühan, dedesi İzzet Taşbaş ile ablası İlknur Aygünoğlu ve diğer yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak ağladı. İlknur Aygünoğlu, “Kuzum al bayraklara mı sarılıp da geldin, yavrum duyuyor musun beni kuzum, amca biz yandık amca” diye feryat etti. Şehidin cenazesi helallik alınması ardından köy mezarlığında defnedildi.



Arkadaşları omuzladı






Batman'ın Kozluk ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının yola döşediği patlayıcının zırhlı aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis memuru Nedim Erbay'ın cenazesi, Uşak'a getirildi. Şehidin cenazesi ve yakınlarını taşıyan uçak, havaalanında Uşak Valisi Ahmet Okur, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile diğer ilgililer tarafından karşılandı. Uçaktan indirilen şehidin cenazesi, meslektaşlarının omuzlarında cenaze arabasına taşındı. Şehit polisin cenazesi, daha sonra memleketi Manisa'nın Kula ilçesine toprağa verildi.



Bu toprakları namerde çiğnetmeyiz






İçişleri Bakanı Selami Altınok, Hakkari'de şehit olan askerler için düzenlenen uğurlama törenine katıldı. Terörle mücadelenin hukukun çizdiği sınırlar içerisinde ve demokratik yöntemlerle yapılacağını belirten Altınok, “Bu mübarek toprakları namerde çiğnetmeyiz” dedi.


#Selami Altınok
#İzzet Taşbaş
#Yunus Arda
9 yıl önce