|

Gözün arkada kalmasın

PKK’lı teröristlerin Mardin, Şırnak ve Diyarbakır’da düzenlediği saldırılarda şehit olan 5 asker, memleketlerinde toprağa verildi. Üç çocuk babası Uzman Çavuş Hakan Duyğal’ın eşi, “Gözün arkada kalmasın. Ben dimdik buradayım, çocuklarımın başındayım” diye ağıt yaktı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 01:12 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

PKK'lı teröristlerin Mardin, Şırnak ve Diyarbakır'daki saldırılarında şehit olan Uzman Çavuşlar Serdar Yıldırım, Hakan Duyğal, Sinan Oruç, Hacı Osman Ayyıldız ve Burak Saraçlı son yolculuklarına uğurlandı. Nusaybin'de şehit olan Hakan Duyğal, Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Duyğal'ın eşi Sibel Duyğal, eşinin tabutuna sarılarak, “Aslanım yiğidim yetimlerimiz bana emanet, çocuklarımıza gözüm gibi bakacağım” diyerek ağıt yaktı. Duyğal, “Gözün arkada kalmasın. Ben dimdik buradayım, çocuklarımın başındayım. Allah'ıma emanetsin” diyerek tabut ve fotoğrafını öptüğü şehit eşiyle vedalaştı. Şehidin sürekli ağlayan 10 aylık kızı Meyra da babasının tabutuna son kez dokunduruldu. Anne Ayşe Duyğal, “Bir kere yüzünü göreyim yavrum ciğerim, kuzum. Nurlar içinde yat yavrum” diye ağladı. Şehidin 8 yaşındaki oğlu Berk ile 9 yaşındaki oğlu Buğra teselli edilmeye çalışıldı.



CANIM GİTTİ CANIM


Mardin şehitlerinden Serdar Yıldırım için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Yıldırım'ın, evinin önünde helallik alındığı sırada eşi Yasemin Yıldırım, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunarak “Açın, belki o değildir. Gitti canım, canım gitti” diyerek gözyaşı döktü. Yasemin Yıldırım'ın, “O beni bırakmaz, beni bırakıp gitmez. Bir yanlışlık var” diyerek gözyaşı dökmesi, törendekileri duygulandırdı. Şehidin, Diyarbakır'da asker olan kardeşi Sercan Yıldırım da birliğinden izin alarak törende hazır bulundu.





EVLADA ASKER SELAMIYLA VEDA


Nusaybin'de şehit olan Sinan Oruç'un (28) cenazesi, Bartın'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Sefer, annesi Nazife ve ağabeyi Sercan Oruç ile akrabaları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Oruç, evin önüne getirilen tabutun başında bir süre asker selamı verdi. Namazın ardından şehidin tabutu, top aracından alınarak cenaze aracına konuldu. Cenaze aracına binen baba Oruç, Türk bayrağını öperek alnına koydu. Şehidin cenazesi, aile kabristanına defnedildi.



BU NASIL ACI?


Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan Hacı Osman Ayyıldız Konya'da defnedildi. Kızı Ecrin ile şehidin eşi Nurçin Ayyıldız, tabutun indirilişi sırasında, “Kocam bizi bırakıp gitti. Allah'ım bu nasıl acı?” diyerek gözyaşı döktü. Uzman Çavuş Ayyıldız'ın Konya Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehidin annesi Halime Ayyıldız, "Ciğerim yanıyor" diye feryat etti.


#Mardin
#Şırnak
#PKK
8 yıl önce