|

Gözün arkada kalmasın baba

Bombalı saldırıda şehit olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı Ahmet Dokuyucu'nun cenazesi, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın katıldığı törenle Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 01:59 - 13/12/2016 Salı
Yeni Şafak
Serkan Dokuyucu babasının tabutu başında gözyaşı döktü.
Serkan Dokuyucu babasının tabutu başında gözyaşı döktü.

Şehit Dokuyucu'nun (39) Necip Fazıl Şehir Hastanesi morgundan alınan naaşı, konvoy eşliğinde Dulkadiroğlu ilçesindeki Elmalar Mahallesi'nde bulunan babaevine getirilerek, helallik alındı. Burada şehidin annesi Kıymet Dokuyucu, “Beni de götür oğlum, nereye gidiyorsun?" diyerek ağıt yaktı. Şehidin 16 yaşındaki oğlu Hakan Dokuyucu, “Baba olmadı baba, ama gözün arkada kalmasın" sözleriyle acısını dile getirirken, diğer oğlu Serkan Dokuyucu da babasıının tabutu başında gözyaşı döktü. Bu sırada şehidin yeğeni Mehmet Temiz'in, “Bin dayım feda olsun, bu bayrak inmez dayı" feryadı, duygusal anlar yaşattı. Cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak, şehidin babası Habip ve oğlu Hakan Dokuyucu'ya sarılarak, göz yaşlarını silip teskin etmeye çalıştı. İl Müftü Yardımcısı Davut Polat'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, zabıtaların omuzlarında tekbirler eşliğinde taşındı ve mahalle mezarlığına defnedildi. İstanbul'da 11 yıldır İETT'de şoför olarak çalışan Ahmet Dokuyucu, evli ve 4 çocuk babasıydı.







Reklamcıya son görev


Terör saldısında hayatını kaybeden 35 yaşındaki reklamcı İsmail Koç da gözyaşlarıyla uğurlandı. 4 yıllık evli Koç'un Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak helallik alınması için annesinin yaşadığı Gaziosmanpaşa'daki evine getirildi. Burada taziyeleri, Koç'un 3 aylık hamile eşi Gamze Karadağ Koç, annesi Güler Koç ile kardeşi İbrahim Koç kabul etti. Ayakta durmakta güçlük çeken anne Güler Koç'u yakınları teskin etti. Kardeşi İbrahim Koç, “O gece, oradan geçen Beşiktaş'tan Taksim'e giden dolmuşun içindeydi. Kendisini bekleyen arkadaşları ulaşamamışlar. Sonra olaydan bizim haberimiz oldu" dedi. Koç'un cenazesi Yeni Mahalle'de bulunan Poligon Camii'ne getirildi. Burada kılınan namazın ardından Koç'un cenazesi, Sultançiftliği'ndeki Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.







Diyarbakır'da hüzün


İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden dolmuş şoförü Velat Demiroğlu'nun cenazesi, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde defnedildi. Demiroğlu'nun (24) cenazesi, dün Soğanlık Merkez Camisi'nde düzenlenen törenin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait araçla Çınar'a bağlı Yaprakbaşı köyüne getirildi. Burada kılınan namazın ardından cenaze, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Defin esnasında Kürtçe ağıtlar yakan Demiroğlu'nun annesi Sultan Demiroğlu fenalık geçirdi.




#İstanbul
#Bombalı saldırı
7 yıl önce