|

Gözyaşları dinmiyor

Ermenek'teki maden faciasında evlatlarını kaybeden anneler iki yıldır Anneler Günü'nü gözleri yaşlı geçiriyor. “Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı” sözleriyle herkesi duygulandıran Ayşe Gökçe, "Onu rüyamda görmek için her gece dua ediyorum" diyerek acısını anlatıyor.

Yeni Şafak ve
03:00 - 8/05/2016 Pazar
Güncelleme: 21:12 - 7/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Milyonlarca anne çocuklarının sevgi sözleri ve hediyeleriyle Anneler Günü'nü kutlarken bazı anneler bugünü gözü yaşlı karşıladı. Karaman Ermenek'te iki yıl önce meydana gelen maden faciasında evlatlarını kaybeden annelerin acısı bu özel günde daha da katlandı.



RÜYAMDA GÖRMEK İÇİN DUA EDİYORUM


Kazada hayatını kaybeden 18 işçiden Tezcan Gökçe'nin 77 yaşındaki annesi Ayşe Gökçe "Oğlum yüzme de bilmezdi, suyun içinde ne yaptı?" sözleriyle herkesi duygulandırmıştı. Hala evladının ardından gözyaşı döken gözyaşı döken anne Gökçe "Gitme kuzum dedim. Kendi kendini ocağa attı. Böyle olacağını bilseydim ayaklarını zincirle bağlar, salmazdım. Rüyamda bir görsem, öpeceğim, kucaklayacağım, 'Gitme yavrum beni bırakma' diyeceğim. Oğlumu en azından rüyamda görmek için dua ediyorum" diye konuşan Gökçe, hasretini ağlayarak dindirmeye çalıştığını anlattı.





GELEN YARDIMLARLA HAYIR YAPTI


Arama kurtarma çalışmaları sırasında "Su çabuk boşaltılsın" diye toprağı elleriyle kazarken çekilen görüntüsüyle hatıralarımıza kazınan İsa Gözbaşı'nın annesi Nazmiye Gözbaşı'nın da acısı dinmiyor. Evlat edindikleri İsa Gözbaşı'yı kaybettikten sonra "Parada pulda gözüm yok, yeter ki hayır işleyeyim" diyerek eşiyle ailelere sağlanan destekleri kabul etmeyen, yardım için verilen 105 bin liranın yanı sıra kendilerine ait bahçe ve arsayı cami yapılması için bağışlayan Nazmiye anne, oğlu olmadan geçen her günün acısını gözyaşlarıyla bastırmaya çalışıyor.





EVLATLARI TESELLİ OLDU


Maden faciasında sadece evlatlarını yitiren aneler değil, eşlerini kaybettiklerinde hamile olan ve onlar vefat ettikten sonra çocuklarını dünyaya getiren annelerin de acıları bu günde katlanıyor. Kazada eşi Hüseyin Gültekin'i kaybettiği gün oğlu "Hüseyin Arda'yı" dünyaya getiren Ayşe Gültekin ile olaydan bir süre sonra kızı "Sare"yi kucağına alan Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar'ın, eşlerini kaybettikleri için gözleri yaşlı ancak Anneler Günü'nde kendilerine "anne" diyen evlatlarının varlığı ile kendilerini teselli ediyorlar.


#Ermenek
#Anneler Günü
#Tezcan Gökçe
8 yıl önce