|

Gri liste iki eksildi!

Tunceli’nde iki gün süren operasyonda öldürülen sekiz teröristten üçünün kimliği tespit edildi. Teröristlerden ikisi İçişleri Bakanlığı’nın arananlar gri listesinde yer alıyor. Başına 300 bin TL ödül koyulan ‘Argeş’ kod adlı Mehmet Emin Özdemir’in sözde doğu Tunceli sorumlusu olduğu tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:09 - 4/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Gri liste iki eksildi!
​Gri liste iki eksildi!

Tunceli’de öldürülen 8 teröristten biri örgütün sözde Doğu merkez sorumlusu ve diğeri ise mayın ile patlayıcı uzmanı olduğu 300 bin lira ödüllü gri listede arandığı ortaya çıktı. Tunceli’de güvenlik güçlerinin istihbarat çalışması sonrası merkeze bağlı Uzuntarla köyü kırsalında terör örgütü PKK’lı terörist grup belirlenmişti.

HAVA VE KARADAN
ÖLÜM YAĞDI

Bunun üzerine Tunceli-Pülümür-Erzincan karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatılmış, karadan Jandarma Komando ile Özel Hareket timleri, havadan ise F-16 ve Silahlı İHA’larla operasyon düzenlenmişti. F-16 ile yapılan operasyonda 5, Silahlı İHA ile yapılan operasyonda ise aralarında örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de olduğu tahmin edilen üç terörist ölü ele geçirilmişti.

İL SORUMLUSU VE
BOMBACI ETKİSİZ

Operasyon da etkisiz hale getirilen üç teröristle ilgili güvenlik güçleri tarafından kimlik tespiti yapıldı. Teröristlerden ikisinin örgütte üst düzey sorumlu olduğu belirlendi. “Argeş” kod adlı teröristin Mehmet Emin Özdemir olduğu, örgütün sözde Tunceli Doğu İl Merkezi sorumlusu olduğu, diğer “Kurtay” kod adlı teröristin ise Salman Oğuz olduğu ve örgütte mayın ile el yapımı patlayıcı yapımında en uzmanları olduğu tespit edildi. Ölü olarak ele geçirilen terör örgütü PKK’lı Salman Oğuz ve Mehmet Emin Özdemir’in aranan teröristler listesinde gri kategoride olduğu bildirildi. Başlarına 300’er bin lira ödül koyulan iki teröristten Özdemir’in altı yıldır örgüt içerisinde yer aldığı öğrenildi.

#PKK
#Tunceli
#Emin Özdemir
7 yıl önce