|

Gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’ın kuzeyinde düzenlenecek bağımsızlık referandum için ABD dahil dünya kamuoyunun her türlü adımı Türkiye’den beklediğini belirterek “Biz Türkiye olarak yeri geldiği zaman hiçbir gücümüzü kullanmaktan çekinmeyiz.” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:43 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Çavuşoğlu, Irak’ın kuzeyinde referandum konusunda ısrar edilmesi durumunda bunun da bir bedeli olacağını açıkça dile getirdiklerini vurguladı. Aklıselimin hakim olup referandumdan vazgeçileceğini umduklarını kaydeden Çavuşoğlu, “‘Bu sene erteleyelim bir sene sonra bize referandumu yapın’ gibi pazarlıkların içinde olmayız ” dedi.

IRAK ANAYASASI’NA AYKIRI

Çavuşoğlu, Türkiye olarak anayasal hakların yerine gelmesi için arabuluculuk da yapabileceklerini ancak Irak Anayasası'na göre bu haklar içinde bağımsızlık veya ayrılma olmadığını vurguladı.


Meclis harekete geçsin

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Kuzey Irak referandumu için önemli bir açıklama yaptı. Başbuğ, bölgesel kaosa kapı aralayacak sürece karşı TBMM’nin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Başbuğ, sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda, “TBMM en kısa zamanda IKYB’nin 25 Eylül’de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna karşı bir karar almalıdır. Aksi, tarihi bir hata olur” ifadelerini kullandı.

#İlker Başbuğ
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Kuzey Irak
7 yıl önce