|

Gülen’i iade edin

Başbakan Binali Yıldırım’ın, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump’a ilk mesajı FETÖ ile ilgili oldu. Trump’a “açıkça çağrı yaptığını” belirten Yıldırım, “İlişkilerimizi bozan bu terör örgütü elebaşını, kısa sürede iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/11/2016 Thursday
Güncelleme: 08:43 - 10/11/2016 Thursday
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, ABD başkanlığına seçilen Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a ilk mesajını gönderdi. Başbakan Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığında düzenlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Töreninde konuştu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde silahlı kuvvetlerin asker elbisesi içindeki hainlerinin gerçekleştirmeye çalıştığı alçak darbe girişimini geride bıraktıklarını ifade eden Yıldırım, bunu asla ve asla vatanını milletini seven kahraman silahlı kuvvetlere mal etmenin söz konusu olmadığını belirtti.



MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK


Yıldırım, devlet ve millet olarak dimdik ayakta olduklarını, kararlı adımlarla hem FETÖ hem de bölücü terör örgütü (BTÖ) ile amansız mücadelenin devam ettiğini vurguladı. Bu süreçte demokrasinin daha güçlendiğini aktaran Yıldırım, “Millet olarak birliğimize, beraberliğimize daha güçlü şekilde sarıldık. Hangi isim altında olursa olsun, ister PKK, ister PYD, ister DEAŞ... Bu terör örgütlerine karşı, gerek yurt içinde gerek yurt dışında mücadelemiz kararlılıkla sonuna kadar devam edecek" ifadelerini kullandı.



YARIN BAŞINIZ BELADA OLUR


Yıldırım, terörle mücadele sürecinde dost ve düşmanlarını da tek tek tanıdıklarını, kimin dost kimin düşman olduğunu daha iyi gördüklerini belirterek, “Bizim teröre karşı farklı standardımız yok. Ayrım yapmadan bütün terör gruplarıyla aynı mücadeleyi yapıyoruz. Ancak bazı terörde de 'senin teröristin kötü, benim teröristim iyidir' gibi ne izana ne insanlığa sığan bir tasnif yapıyorlar. Maalesef Suriye'de yapılan budur. Bir terör örgütü ile başka bir terör örgütünü yok etmek için mücadele edemezsiniz. Eğer böyle bir mücadeleye devam ederseniz o destek verdiğiniz terör örgütü de yarın başınıza bela olur" değerlendirmesinde bulundu.







TRUMP'I TEBRİK EDİYORUZ


ABD'de başkanlık seçimlerinin sonuçlandığını ve birçok insanın düşündüğünün aksine Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ABD'nin 45. Başkanı olarak seçildiğine işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın Trump'ı tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye-ABD stratejik ortaklığının artık tartışmalardan kurtarılmış bir şekilde, Türkiye'nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen geleneksel dostluk ilişkilerimizin daha da ileriye götürülmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturmuş olur."



YENİ SAYFA AÇARSINIZ


“15 Temmuz alçak darbe girişiminin başı, aklı, yürütücüsü ve azmettiricisi olarak Amerika Birleşik Devletleri topraklarında yaşayan Fetullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum: İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü elebaşını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz."



Bahçeli ile görüşecek


Başbakan Binali Yıldırım, bugün öğleden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini açıkladı. Yıldırım, yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. Bir süreden beri bütün partilere “Gelin bir olalım, beraber olalım. Hepimizin milletimize vaadi olan yeni anayasayı, hükümet sistemi de dahil olmak üzere bir sonuca bağlayalım" şeklinde çağrı yaptıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: “Bu konuda Milliyetçi Hareket Partisinin olumlu yaklaşımı var, Anamuhalefet Partisi CHP'nin olumsuz bir yaklaşımı var. CHP'ye de çağrımızı yineliyoruz. Kapımız açık, çağrımız açık olmaya devam ediyor." Yıldırım, bu kapsamda bugün öğleden sonra Bahçeli ile görüşeceğini açıkladı.





#FETÖ
#Donald Trump
#Binali yıldırım
#AK Parti
7 years ago