|

Gülen’i ver telefonu al

MHP lideri Bahçeli, Metin Topuz’un cep telefonunu isteyen ABD’ye, “Madem telefon bu kadar değerlidir, o zaman verin hain Gülen’i alın telefonunuzu, üstelik tepe tepe kullanın. Sabahlara kadar IŞİD’den FETÖ’ye, PKK’dan YPG’ye kadar önünüze gelen terör örgütleriyle konuşun, anlaşın, uzlaşın, özlem giderin” diye seslendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:22 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı’nda önemli açılamalarda bulundu.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı’nda önemli açılamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Grup Toplantısı’nda, ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğunda irtibat görevlisi olarak çalışan ve tutuklanan Metin Topuz’a ait cep telefonunun yeni bir kriz çıkardığını söyledi.

KONTÖRÜNÜZ BENDEN

Bahçeli, “ABD bu cep telefonun ve sim kartının iadesini bir nota eşliğinde Türkiye’den istemiştir. Pensilvanya’daki hoca görünümlü teröristbaşını iadeye yanaşmayan, onca delile, onca kanıta rağmen 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne tam olarak inanmayan ABD, telefon isteyerek şaka mı yapmış, yoksa kafa mı bulmuştur? Darbecileri Türkiye’ye vermeyen ABD, kala kala telefona mı kalmış, gözü telefona mı takılmıştır?” dedi. MHP lideri şöyle seslendi: “Madem telefon bu kadar değerlidir, o zaman verin hain Gülen’i alın telefonunuzu, üstelik tepe tepe kullanın, sabahlara kadar IŞİD’den FETÖ’ye, PKK’dan YPG’ye kadar önünüze gelen terör örgütüyle konuşun, anlaşın, uzlaşın, özlem giderin. Kontörünüz biterse yüksünmeden, milletvekili maaşımdan fedakarlık yaparak, kişisel harcamalarımdan kısarak, söz veriyorum ben size göndereceğim. Sözüm söz olsun, yeni bir telefon alıp kargoya vereceğim ve Rakka’ya göndereceğim.”

SÜR MERKEBİ KANDİL’E

Rakka’nın danışıklı dövüş halinde, bir terör örgütünden alınıp diğerine teslim edildiğini, bunun bir kepazelik, seviyesiz bir skandal olduğunu belirten Bahçeli, "ABD kararını vermelidir; dost muyuz, düşman mı? Bunu Rakka meydanlarında katilin posterlerini astırmadan düşünecektiniz. Yazıklar olsun, geçti borun pazarı, sürün merkebinizi Kandil’e“ dedi. 

  • Kerkük’e özel statü verilmeli
  • Bahçeli, Kerkük’ün statüsüne Irak’ın bağımsızlığı, toprak bütünlüğü ve milli birliği içinde bir çözüm yolu bulunmasının “elzem” olduğunu belirterek, “Hani bir ara, fistan giymiş hainler sokaklara çıkıyor, zoru görünce tabana kuvvet çil yavrusu gibi dağılıyorlardı ya, bunların emmi çocukları da aynısını Kerkük ve mücavir bölgelerinde tekrarlamışlardır.” diye konuştu. Bahçeli, şöyle devam etti: “2003 yılından sonra Kerkük’e dışarıdan getirilenlerin ve Kerkük’ten göçe zorlananların evlerine dönmeleri uygun bir çıkış ve çözüm yolu olarak düşünülebilecektir. Türkmenler, Araplar, Kürtler, bunların yanı sıra Süryaniler, Keldaniler ile diğer grupların hak ve hukukları korunmalıdır.”
#Devlet Bahçeli
#MHP
#ABD
7 yıl önce