|

Gülen'in hamisi polislere 760 yıl

Paralel yapının lideri Fetullah Gülen’in kardeşinin de adının karıştığı istismar soruşturmasını kapatan polisler hakkında toplam 760 yıl hapis talebiyle dava açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 04:02 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak
18 Ocak’ta düzenlenen eş 
zamanlı operasyonlarla 
3’ü emniyet müdürü, biri 
emniyet amiri, 3’ü polis 
memuru 7 kişi tutuklanmıştı.
18 Ocak’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 3’ü emniyet müdürü, biri emniyet amiri, 3’ü polis memuru 7 kişi tutuklanmıştı.

Erzurum'da paralel yapının lideri ve FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in 2014 yılında ölen kardeşi S.G. ile yeğeninin de şüpheliler arasında yer aldığı 15 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına ilişkin soruşturmayı kapattıkları öne sürülen 16 polis hakkında toplam 760 yıl hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 2007'de şikayet üzerine ortaya çıkan istismar olayının, FETÖ üyesi polislerce kapatılarak soruşturmanınakamete uğratıldığı ifade edildi. İddianamede, sanıkların “terör örgütüne üye olma", “kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", “suç uydurma", “hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetme" ve “haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianamede, tutuklu sanıklar 3 emniyet müdürü ve bir emniyet amiri için 5 yıl 6 aydan 58 yıla kadar, diğer polisler için de 5 yıl 6 aydan 44 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Davanın görülmesine Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 Nisan'da başlanacak.



Rize'de 8 FETÖ'cü
tutuklandı

Rize merkezli beş ilde, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, sorgularının ardında Rize Adliyesi'ne sevk edildi. “FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlamak, usulsüz kredi kullandırmak ve teminini sağlamak, belgede sahtecilik, sahte imza, sahte kefil, banka kredisi kullanımında hizmet geliri adı altında himmet sağlanması ve usulsüz arsa temini sağlamak" ile suçlanan zanlılardan H.M, Y.K, R.M. ve H.Y. yurt dışı yasağı konularak serbest kaldı. Zanlılardan E.A, M.S, K.Ö, C.D, S.U, H.K, A.T. ve Ü.I. ise tutuklandı.



Hakkındaki yakalama kararı 23'e çıktı

Türkiye genelinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma ve açılan davalarda, örgüt lideri Fetullah Gülen hakkındaki yakalama kararlarının sayısı 23'e çıktı. FETÖ/PDY'ye yönelik başlatılan soruşturmalar sürerken, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bursa, Uşak, Manisa, İzmir, Kocaeli ve Afyonkarahisar illerinde yürütülen soruşturmalarda Gülen hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ve “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçları kapsamında yakalama kararı verildi. Gülen hakkındaki ilk yakalama kararı, geçtiğimiz yıl İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Tahşiye Kumpası soruşturması kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğince verilmişti. Gülen, toplam 23 yakalama kararı sebebiyle görüldüğü yerde gözaltına alınarak tek tek kararların alındığı mahkemelere çıkartılacak. Gülen hakkındaki yakalama kararlarından 3'ü ise geçtiğimiz aylarda gıyabında tutuklama kararına çevrildi.



HSYK raporunda şok suçlamalar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi'nce görevden uzaklaştırılan İzmir'deki askeri casusluk davası savcısı Zafer Kılınç ile davaya bakan hakim Serdar Ergül hakkında HSYK müfettişlerince hazırlanan raporda şok tespitler yer aldı. Buna göre savcı Zafer Kılınç'ın, o dönemde Donanma Komutanı olan Oramiral Nusret Güner ve kızıyla ilgili ele geçirilen dijital verilerdeki fişleme kayıtlarını hiçbir ceza kovuşturması yapmadan iddianameye koyduğu öne sürüldü. Ayrıca, bulaşıcı hastalığı olan kadınlarla ilişkiye giren kamu çalışanları için üstlerine resmi yazılar yazıp itibarsızlaştırma amaçlı özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği öne sürüldü.



USULSÜZ DİNLETME

Gaziantep'te hakimlik yaptığı sırada açığa alınan hakim Serdar Ergül'ün ise askeri casusluk davasının soruşturma zamanında, yasa dışı dinleme zanlısı polislerin tutukluluk ve yakalama kararlarını yetkisi olmadan kaldırdığı ifade edildi.




#gülen
#rize
#fetö
8 yıl önce