|

Kara kutu 1 numara

FETÖ’nün finans kaynağı Kaynak Holding’e yönelik yürütülen soruşturmanın ilk etabı tamamlandı. Soruşturma kapsamında hazırlanan fezleke İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 130 şüphelinin yer aldığı fezlekede 1 numaralı şüpheli Mustafa Özcan. Holdingi arka planda yöneten Özcan’ın elebaşı Gülen ve şura heyetini kontrol edebilecek güce ulaştığına dikkat çekiliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2017 Pazar
Güncelleme: 09:24 - 22/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ’nün amiral şirketi Kaynak Holding’le ilgili yürütülen 2 senelik soruşturmanın ilk etabı tamamlandı.
FETÖ’nün amiral şirketi Kaynak Holding’le ilgili yürütülen 2 senelik soruşturmanın ilk etabı tamamlandı.

FETÖ’nün amiral şirketi Kaynak Holding’le ilgili yürütülen 2 senelik soruşturmanın ilk etabı tamamlandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 707 sayfalık fezleke düzenlendi. Fezlekede aralarında FETÖ’nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, Kaynak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imamlar Harun Biniş ve Kemal Batmaz, örgütün kasası Ali Çelik, elebaşı Fetullah Gülen’in doktoru Kudret Ünal ve yardımcısı Uzun Cevdet lakaplı Cevdet Türkyolu gibi isimlerin bulunduğu 130 kişi şüpheli oldu.

SİLAHLI ÖRGÜTE ÜYELİK

Şüpheliler arasında ayrıca ünlü baklavacı Faruk Güllüoğlu markasının sahibi Faruk Güllü, Aker Eşarp’ın sahibi İzzet Akyar ve Timaş Yayınevi’nin sahibi Osman Nuri Öztürk de yer aldı. Şüphelilere ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ‘Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek’, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’, ‘Terörizmin finansmanının önlenmesine muhalefet’, ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamaları yöneltildi.

PERDE ARKASINDA ÖZCAN VAR

Fezlekede 1 numaralı şüpheli olan Mustafa Özcan’ın perde arkasında Kaynak Holding’i yönettiği vurgulanırken, örgüt içerisinde Mustafa Özcan grubu ismiyle bir yapılanma oluşturduğu kaydedildi. Kimse Yok Mu soruşturmasında şüpheli M.D, Özcan’la ilgili bazı bilgiler paylaştı. M.D, “Türkiye’deki gelişmeleri Pensilvanya’ya dezenforme ederek götürür. Elebaşını ve şura heyetini telaşa sokacak şekilde bilgiler aktarır. İstediği talimatları bu şekilde alır. Bir seferinde bir yetkili ‘Biz Mustafa Özcan’ın bilgisi dahilinde almak istediğimiz cevaba göre Pensilvanya’ya soru sorarız’ dediğini duymuştum” ifadelerini kullandı.

PERDELEME TEKNİĞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen fezlekede FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimine yeltenecek kadar alçaldıkları ifade edilirken, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a düzenlenen suikastin bu örgütün uyuyan hücrelerinin halen aktif olduğunu gösterdiği vurgulandı. Fezlekede örgüte ait şirketlerin çok iyi bir şekilde perdeleme yaptığı belirtilirken, yapılan incelemelerde bir perde önünde resmi görünen işlem olduğu bir de perde arkasında gizlenen işlemler yapıldığı ifade edildi.

SİGORTALI İŞÇİLERLE MİLYONLUK TRANSFER

FETÖ’nün yabancı isimle Türkiye’de çok sayıda yabancı isimli şirket kurduğu, aynı şirketlerin yurt dışında da bulunduğu, bunu ise para transferini kolaylaştırmak ve para aklamak için yaptığı belirtildi. Fezlekede, kurulan paravan şirketler vasıtasıyla yurt dışında aynı isimle açılan şirketlere ise sadece 2008’en 2013’e kadar Bank Asya vasıtasıyla 115 Milyon TL’lik kredi verildiği belirlendi. Türkiye’de kurulan bu kuruluşlarla yurt dışına para transferinde kullanılan Bin 273 kişiden 234’ünün FETÖ’ye bağlı 228 özel eğitim kurumunda ücretli olarak sigortalı çalışan kişiler oldukları tespit edildi.

  • Evlilik iznini ablalar verdi
  • Ankara Cumhuriyet Başsavcılınca yüksek yargı mensupları hakkında hazırlanarak dava açılması talebiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen fezlekelerde, FETÖ'nün "evlilik birimine" ilişkin detaylara yer verildi. Hazırlanan fezlekelerde, FETÖ'nün kamu kurumlarına yerleştirdiği personelin aile yaşamlarına dahi müdahalede bulunarak, örgüt mensuplarının kiminle evleneceklerine karar verdiği, kendilerinden sorumlu "abi veya ablanın" önerdiği ya da onayladığı kişiler arasından evlilik yapmalarının sağlandığının tespit edildiği belirtildi. Fezlekelerde yargı içinde yer alan örgüt mensuplarının bir kısmının evlilik birimi sorumluları tarafından evlendirildiği, bazı üyelerin ise "abi ve ablalarından" aldıkları izinler sonucu evliliklerini gerçekleştirdikleri ifade edildi. Örgüt mensubu eski hakim Esra Selçuk, "Ben hakim adayıyken CV'mi ve vesikalık fotoğraflarımı, Yargıtay Tetkik Hakimliği yapan Ali Özel'in eşine verdim" dedi.
#FETÖ
#Kaynak Holding
#15 Temmuz
7 yıl önce