|

'Günlük kiralık' evlerde artık her şey kayıt altında

Yeni KHK’yla günübirlik ev kiralayana ‘kimlik bildirim’ zorunlu hale geldi. Ev kiralama kayıtları kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine, anlık olarak bildirilecek. Bağlanmayanlara, mülki idare amirlerince 10 bin TL ceza var.

Yeni Şafak
08:05 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:08 - 23/11/2016 Çarşamba
Diğer

Hükümet önceki gece yayınladığı iki yeni kanun hükmünde kararnameyle (KHK) günübirlik evler ve bekar odaları için kimlik bilgileri tutma zorunluluğu getirildi. Yayımlanan KHK'lar, bazı güvenlik kuruluşlarında ihraçlarla azalan personel sayılarını takviye edecek düzenlemeleri de devreye soktu.



ASTSUBAYLIK YOLU AÇILDI


Buna göre dün itibariyle 7'nci hizmet yılını tamamlayan, 10'uncu hizmet yılını ise bitirmemiş uzman erbaşlar, astsubaylığa geçiş imkanına kavuştu. Genelkurmay Başkanlığı'nca belirlenen ve yasada yer alan şartları taşıyanlar, sınava tabi tutulacak. Başarılı olanlar, bu imkandan yararlanarak, uzman erbaşlıktan astsubay çavuşluğa adım atacak.



DIŞARDAN ELEMAN


- Emniyet Genel Müdürlüğü, adli süreçlerin hızlandırılması amacıyla siber suçlarla mücadele birimlerindeki adli bilişim incelemeleri ve siber suç analizlerinde personel yetersizliği yaşarsa, ihtiyaç duyulan teknik personeli, hizmet alımı yoluyla temin edebilecek. Bunun için süre sınırı 31 Aralık 2020'ye kadar konuldu. Hizmet alım yoluyla çalıştırılacak personel sayısı 500'ü aşamayacak.



DOKTOR-ASKER DÖNEMİ


- Sağlık Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının birlikte belirlediği yerlerde askerlik hizmetini “yedek subay” olarak yerine getirenler, “devlet hizmeti” yükümlülüğünü tamamlamış sayılacaklar.



'KİMLİK' ZORUNLU


- Hem terörle hem de fuhuşla mücadele konusunda günübirlik ev kiralayanlara 'kimlik bildirimi' zorunlu hale geldi. Günü birlik ev kiralamalarında tüm kayıtlar bilgisayarda günü gününe tutulacak. Akşam'ın haberine göre, kolluk kuvvetlerinin bilgisayar terminallerine bağlanarak, bilgi, belge ve kayıtlar anlık olarak bildirilecek. Bağlanmayanlara, 10 bin TL ceza verilecek. Gerçeğe aykırı kayıt tutana da 5 bin TL para cezası öngörüldü. Cezaların bir ay içinde ödenmesi şartı konuldu.




#Emniyet Genel Müdürlüğü
#Günlük ev
#Kiralık ev
#Ceza
#Sağlık Bakanlığı
#Milli Savunma Bakanlığı
8 yıl önce