|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
19:15 - 9/01/2015 الجمعة
Güncelleme: 17:18 - 9/01/2015 الجمعة
Yeni Şafak
1-Operasyon bitti: Saldırganlar öldürüldü


Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının failleri olduğu bildirilen Kuaşi kardeşlerin, sığındıkları binaya polisin düzenlediği operasyonda öldürüldüğü öğrenildi. Fransa, Kuaşi kardeşleri, canlı olarak yakalayıp sorgulamak yerine, geniş çaplı bu operasyonla, sırlarıyla birlikte öldürmeyi tercih etti.


Fransa'nın başkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kişinin rehin alındığı saldırıya polis müdahale etti. Polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı ve marketten silah seslerinin yükseldiği bildirildi. Musevilere ait bir markete düzenlenen saldırının faili de polisin düzenlediği operasyonda öldürüldü. Markette en az dört rehine de hayatını kaybetti. 


2- Aziz Kocaoğlu sessiz sedasız ağaçları katletti


Yalova Belediyesi’nin ağaç katliamından sonra şimdi de İzmir’de benzer bir durum ortaya çıktı. Gaziemir’de inşası devam eden ‘Yeni Fuar Alanı’nın inşaatı başlamadan önce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun zeytin ağaçlarını kestirdiği ve bunu da kamuoyundan gizlediği ortaya çıktı.


3- AYM'den 'askeri casusluk' davasında karar


Anayasa Mahkemesi, İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında sanıkların haklarının ihlal edildiğine oy birliğiyle karar verdi.


4- Arda'nın da aday olduğu yılın 11'i açıklandı


Avrupa takımlarında forma giyen en iyi 11 futbolcunun oluşturduğu "Yılın Takımı" belli oldu. Real Madridli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun en fazla oyu aldığı anket sonucunda, Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan yılın takımında yer alamadı.


5- Bülent Arınç: "Yürü görelim yüzde 15 mi alıyorsun Demirtaş!"


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün baraj konusundaki açıklamalarını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Arınç meydan okudu. Arınç "Güveniyorsan çık yola, güvenmiyorsan kendi usullerine göre bağımsız adaylıklarını koy. Dün diyormuş ki 'hevesi kursağında kalacak, biz yüzde 6 falan değil, yüzde 15 alacağız' yolun açık olsun. Yürü görelim bakalım. Yüzde 15 mi, 10 mu , 12 mi, 1 mi, 5 mi, 6 mı, hodri meydan" ifadelerini kullandı.


6- Türkiye'nin 3 günlük gazı Trakya'da


Trakya'da faaliyet gösteren Marsa Enerji tarafından, Poyraz sahasında doğalgaz rezervi keşfedildi. Yapılan açıklamada, yeni keşfedilen doğalgaz rezervinin 600 milyon metreküp olduğu belirtildi. 


7- Rahatsızlanan Davutoğlu'nun programları iptal


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun rahatsızlığından dolayı programları iptal edildi. Arınç, Başbakan Davutoğlu'nun şiddetli öksürük ve solunum sıkıntısı çektiğini, doktor tavsiyesiyle istirahat ettiğini söyledi.


8- 10 polis hakkında iddianame


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde kendisi ve ailesinin kişisel bilgilerinin ele geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 10 polis hakkında iddianame düzenlendi.


9- Fransa: Pazar günü terörle mücadele zirvesi yapılacak


Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, pazar günü, ABD ve AB ülkeleri ile terörle mücadele toplantısı gerçekleştirileceğini açıkladı.


10- Ekonomide bugün


ABD tarım dışı istihdam verisinin açıklanmasının ardından dolar/TL 2.29'un altına indi. Bankalararası piyasada dolar TL karşısında 2,29'un altına inerek 2,2849 ile son bir ayın en düşük düzeyini gördü. Dolar/TL piyasalar kapanırken 2,2930 seviyesinden işlem gördü.


İstanbul Kapalıçarşı'da 89,30 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr) 89,65 liradan, 584,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 599,00 liradan, 81,26 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 87,75 liradan, 565,00 liradan alınan Tam Ziynet 584,00 liradan, 281,00 liradan alınan Yarım Ziynet 294,00 liradan, 140,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 148,00 liradan satılıyor.


BIST 100 gün içinde 88.000 puanın üzerini görse de günü 41,29 puanlık düşüşle 87.648,35 puandan tamamladı

#dolar
#altın
#borsa
#Fransa
#Paris
#Charlie Hebdo
#Başbakan Davutoğlu
#Anayasa Mahkemesi
٪d سنوات قبل