|

Günün Özeti

10 başlıkta günün öne çıkan haberlerini size özel derledik.

Yeni Şafak ve
23:15 - 11/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:16 - 11/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ekonomi brifingi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı kabul etti. Başçı, Erdoğan'a "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum yaptı. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Süreç yakından izleniyor" denildi.


2- O belgeler Mehmet Baransu'nun çıktı


Gazeteci Mehmet Baransu'nun eski eşi Esra Konur'un evinde bulunan belgelerle ilgili olarak Konur'un avukatı Sultansu, "Belgelerin Mehmet Baransu'ya ait olduğu tespit edildi" dedi.


3- Provokatörler Okmeydanı'nı yaktı yıktı


Okmeydanı'nda, Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümünü bahane ederek izinsiz gösteri yapan gruba müdahale edildi. Elvan’ın mezarına yürümek isteyen grup, polise taş, molotof ve havai fişeklerle saldırdı. Ara sokaklardan silah sesleri yükseldi.


4- Üniversitelerimiz terör yuvası değildir


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rektörlerle buluştu ve Türkiye'de yaşanan kaos ortamının yok edilmesi anlamında "Üniversitelerimize büyük görev düşüyor, Ülkemizi ileriye taşıyacak eğitim verilmeli" açıklamasında bulunarak, Paralel Yapı ile mücadele konusunda destek istedi ve "Okullarımız terör yuvası değil bilimin eşiği olsun" ifadelerine yer verdi.


5- Sirkeci Garı için karar verildi


Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi. Projeye göre, Sirkeci'den Yenikapı'ya kadar uzanan alan park yapılacak, 8,5 kilometre uzunluğundaki demiryolu hattına belediye tarafından tramvay hattı inşa edilecek.


6- F-4 uçuşları durduruluyor


Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, RF-4F uçaklarının yarından itibaren uçuştan çekileceğini açıkladı.


7- Yalçın Akdoğan: Nevruz'da silahı yakacağız


Başbakan Yardımcısı Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin, "Nevruz, süreçte önemli kilometre taşı olacaktır. Çatışmayı demokrasi ateşinde yakacağız" dedi. Akdoğan, güvenlik ve huzur olmadan büyüme, ekonomik kalkınma, demokratik gelişme olamayacağını dile getirerek, bu açıdan çözüm sürecinin büyük önem taşıdığını vurguladı.


8- Hakan Fidan Başbakanlık'ta


Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan çözüm süreci toplantısına MİT Müsteşarlığı'na tekrar görevlendirilen Hakan Fidan da katıldı.


9- Tikrit'in büyük kısmı IŞİD'den temizlendi


Irak'ın Selahattin şehrinin merkezi Tikrit'in bir çok bölgeleri IŞİD'den temizlendi. Açıklama Tikrik Kaymakamından geldi. Tikrit Kaymakamı Ömer Şindah yaptığı açıklamada Halk Toplulukları, Aşiret üyelerinin desteğini toplayan güvenlik güçlerinin Tikrit'in önemli bölgelerini kontrol etmeye başladıklarını belirtti.


10- Ekonomide bugün


Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 96,90 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 647 lira oldu.


Borsa günü yüzde 0,38 yükselişle 78 bin 276 puandan tamamladı.


Güne 2,64'e yakın başlayan dolar 2,61'in altına kadar geriledi.

 
#Merkez Bankası
#ekonomi zirvesi
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#erdem Başçı
#dolar
#borsa
#faiz
#altın
9 yıl önce