|

Gurbete değil kara toprağa

Almanya’ya dönerken Kocaeli’de geçirdikleri trafik kazasında can veren 6 kişilik gurbetçi Erdoğan ailesi, yürekleri dağladı. Yakınları tarafından teslim alınan cenazeler, Şanlıurfa’da dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/08/2017 Cuma
Güncelleme: 00:28 - 4/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Gurbete değil kara toprağa
Gurbete değil kara toprağa

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir TIR’ın neden olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden 4’ü çocuk 6 kişilik gurbetçi aile, dua ve gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Anadolu otoyolunda önceki gün TIR sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybedip karşı şeride geçerek bir otomobil, iki cip ve panelvana çarpması sonucu hayatını kaybeden Adnan Erdoğan (35) ile eşi Fatma (35), çocukları Melisa (10), Müslüm (8), Yusuf (3) ve 6 aylık Yakup Erdoğan’ın cenazesi dün Gaziantep’e gönderildi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Asri Mezarlıktaki gasilhaneye akın eden Erdoğan ailesinin yakınları burada ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Ardından cenaze aracına konulan cenazeleri, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine götürüldü. Burada aile mezarlığı önünde musallaya konulan cenazeler için ayrı ayrı namaz kılındı. Cenazeye ailenin yakınlarının yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazeler, aile mezarlığına yan yana defnedildi.


KARDEŞİ DE KAZADA ÖLMÜŞ

Kazada ölen Adnan Erdoğan’ın amcasının oğlu Ahmet Erdoğan, kuzeninin uzun yıllardır Almanya’da yaşadığını ve yılda bir defa akrabalarını görmeye memleketine geldiğini söyledi. Akrabalarının hala şokta olduğunu belirten Erdoğan, “En son cumartesi günü köyde bir düğünümüz vardı, orada karşılaştık. Yurtdışına ne zaman gideceği, orada neler yaptığı hakkında muhabbet ettik. Yaşının genç olması ve tüm ailesini birden kaybetmesi acımızı ikiye katladı. Kardeşi İhsan da 11 yıl önce yine trafik kazasında ölmüştü” diye konuştu.

  • İlk kez araçla tatile gelmişler
  • 6 kişilik Erdoğan ailesinin ilk defa araçla Türkiye’ye tatile geldikleri ortaya çıktı. Adnan Erdoğan’ın dayısı Nedim Demir, “Yeğenim 45 gün önce alesiyle birlikte tatile gelmişti. Şimdi kimse kalmadı. Adam senede bir sefer tatile geliyordu.
  • Her zaman uçakla geliyordu. İlk defa kendi aracıyla geldi onda da bu kaza oldu çok üzgünüz” dedi.
#Almanya
#Türkiye
#Kocaeli
7 yıl önce