|

Güvenpark'ta başladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun tutuklanmasını protesto yürüyüşüne Ankara Güvenpark’ta başladı ve ilk durak noktası olan Hipodrom’da mola verdi. Kılıçdaroğlu gündüz yürümeyi, geceyi ise karavan veya otobüste geçirmeyi planlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2017 Cuma
Güncelleme: 08:10 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

Enis Berberoğlu’nun ‘casusluk’ suçundan 25 yıl hapse mahkum edilmesi sonrası Ankara’dan İstanbul’a yürüyüş başlatan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Biz huzur istiyoruz. Biz mahkemelerde, hapishanelerde gazeteciler istemiyoruz. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben öderim” dedi.

‘Adalet Yürüyüşü’ adını verdiği yürüyüşe Ankara Güvenpark’tan başlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe Cezaevi’ne kadar yürüyecek. Bu doğrultuda 23-24 günlük bir güzergah planlandı. Dün ilk durak noktası Hipodrom’da mola veren Kılıçdaroğlu, bugün ikinci durak Tema Lastik Endüstrisi’ne kadar yürüyecek. 3. gün Park Kent Ormanı’nda 4. gün Ankara’nın çıkışındaki Kızılcahamam’da mola verilecek. Ramazan Bayramı’nda da sürecek eylemde 69 yaşındaki Kılıçdaroğlu gündüzleri yürüyecek, geceleri ise karavanda kalacak.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Enis Berberoğlu
7 yıl önce