|

Hablemitoğlu sorgusu

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun evinin önünde uğradığı suikaste ilişkin yürütülen soruşturmada ifadesine başvurulan dönemin İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, “Biz o dönem olayı aydınlatmak için çok çalıştık” dedi. Yılmaz, 14 yıl boyunca sümenaltı edilen dosyaya konulmayan HTS kayıtlarına ilişkin ise “HTS kayıtları İstihbarat Dairede” ifadesini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:37 - 25/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002'de evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Ancak FETÖ'nün yargıda ve emniyette etkin olduğu bu dönemde olayın failleri bulunamadı. FETÖ'nün yargıdan temizlenmesiyle birlikte Hablemitoğlu suikastı da raftan indirildi. “Tanık” sıfatıyla yaklaşık bir saat ifade veren Yılmaz, Hablemitoğlu suikastini aydınlatmak için ellerinden geleni yaptığını anlattı. Yılmaz'ın, “Biz o dönem üzerimize düşen her şeyi yaptık. Olayı aydınlatmak için çok çalıştık” dediği ifade edildi.


Yılmaz'a soruşturma dosyasına konulmayan HTS kayıtlarının da sorulduğu öğrenildi. Yılmaz'ın ise, “HTS kayıtları İstihbarat Dairede” dediği kaydedildi. Bu gelişme üzerine Başsavcılığın, İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na bir yazı yazarak, HTS kayıtlarını soracığı öğrenildi. O dönem istihbaratta görev yapan tutuklu FETÖ'cü polis müdürü Yurt Atayün ile firari Muş eski Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz'la ilgili de bazı soruların yöneltildiği öğrenildi. İstihbarat kökenli olan Atayün ve Durmaz, 2002-2009 yılları arası Ankara Emniyet Müdürlüğünü yürüten Yılmaz'ın çalışma ekibi içinde yer alan isimlerdi.



#Necip Hablemitoğlu
#HTS
#Ercüment Yılmaz
8 yıl önce