|

Haddini bil sen kimsin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbecilere sahip çıkan ABD’li generale sert çıktı. Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Merkezi’ni ziyaretinde konuşan Erdoğan, “Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin” dedi. Darbecilerin yanında yer alan generale şöyle seslendi: “Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende besliyorsunuz. Benim milletimi asla inandıramazsınız.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:12 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesi içindeki camide cuma namazını kıldı. Ardından çatışmanın yaşandığı yerde, yetkililerden bilgi alan Erdoğan ardından emniyet personeline hitap ederek, şunları söyledi: Sizlerin milletimle beraber müşterek duruşu bir hain grubun saldırılarını püskürttü. 50 kardeşimizin şehit olmasına vesile oldular. Ama onlar ihanetleriyle anılacaklar, şehitlerimiz hiç unutulmayacak. Onlar bu vatanı vatan yapanlar olarak anılacaklar.



NEYMİŞ BEYEFENDİLERİN ENDİŞELERİ?


Biz askeriyle, polisiyle, köy korucularıyla ve tüm milletimizle 15 Temmuz'da hamd olsun bir olduk, beraber olduk, iri olduk, kardeş olduk, hep birlikte Türkiye olduk. 'Türkiye olduk' diyorum, niye biliyor musunuz? Çünkü dünya bu demokrasi nöbetini tutanları sadece izliyor, sadece bize oralardan 'Geçmiş olsun', söyledikleri bu. Arkasından 'Ama gelecek için endişe duyuyoruz.' Neymiş endişeleri? Endişeleri şu beyefendilerin, 'Acaba bu içeri alınanlar, tutuklananlar, şunlar, bunlar vesaire bunların sayısı daha da artar mı?'. Suçluysa artar.



KARARI VERMEK SENİN NE HADDİNE?


İşte bir tanesi ne yazık ki Amerika'da aynı zamanda önemli bir makamda olan general veya amiral kalkıyor, 'irtibat halinde olduğumuz, görüşme halinde olduğumuz üst düzey komuta kademesinde olanlardan içeri alınanların olduğunu görüyorum, duyuyorum' diyor. İnsan biraz sıkılır ya, insan biraz sıkılır. Bunun kararını vermek senin haddine mi? Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin.





ZATEN DARBECİ SENİN ÜLKENDE


Sen ülkemde bir darbe girişimine yönelik kalkıp bu darbe girişimini püskürten bu devlete teşekkür edeceğine, demokrasi adına teşekkür edeceğine, tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende, darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz, bu zaten ortada. Benim milletimi asla inandıramazsınız, milletim şu anda bu tezgahın içinde olanları da biliyor ve bu tür açıklamalar bu işin arkasında kimlerin olduğunu, üst aklın kimler olduğunu da gayet iyi biliyor ve bu açıklamalarla da kendinizi açığa çıkarıyorsunuz, açığa veriyorsunuz. Türkiye bu oyunlara gelmeyecek.



KESİLEN SAKAL ÇOK DAHA GÜR BİTER


(Özel Harekat Binası) Bu tahribatla bunlar bizim sakalımızı kestiler. Unutmayın kesilen sakal çok daha gür biter. İnşallah çok daha muhteşem, çok daha güzel bir eseri en kısa zamanda burada proje şu anda bitmiş vaziyette inşa edeceğiz."


#FETÖ
#Darbe girişimi
8 yıl önce