|

Hain pusu

Ordu’nun Mesudiye ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde de PKK’lı terörisler, 1 askerimizi şehit etti, 6 askerimizi de yaraladı.

Yeni Şafak
04:00 - 1/08/2016 Monday
Güncelleme: 05:18 - 1/08/2016 Monday
Yeni Şafak
Ordu’da çatışmanın yaşandığı bölgeye sevk edilen takviye ekipler, kaçan teröristlerin peşine düştü.
Ordu’da çatışmanın yaşandığı bölgeye sevk edilen takviye ekipler, kaçan teröristlerin peşine düştü.

Yurt genelinde FETÖ'ye yönelik operasyonları fırsat bilen teröristler sahneye çıktı. Ordu ve Hakkari'de güvenlik güçlerine yönelik hain pusularda 4 asker şehit olurken, 8 askerimiz yaralandı. Teröristlerin geçebileceği ihbarı üzerine askeri birlikler, Ordu'nun Mesudiye ilçesinde Topçam Karakolu'nun bulunduğu Güzelce Mahallesi'nde arama faaliyeti başlattı. Bölgeyi tarayan ekiplere, dün öğlen yemeği molasında ormanlık alandan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışma sonucu Konyalı Jandarma Uzman Çavuş Hamdi Karagöz, Sivaslı Jandarma Er Doğan Kaya ile Kırşehirli Jandarma Er Muhammed Ali Sarı olay yerinde şehit oldu, yaralanan 2 asker hastaneye kaldırıldı.



Bölgeye çok sayıda komando birliği de sevk edildi. Bölge halkı da arazi taramasında askere yardımcı oldu. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Teröristlere yönelik operasyon sürüyor. Biz huzurlu bir kent olarak Ordu'nun huzurunu hiçbir şeye feda etmeyiz. Güvenlik güçlerimiz ile milletimizin birlik ve beraberliği neticesinde teröristler bölgemizde barınamayacaktır" dedi.



ŞEMDİNLİ'DE ÇATIŞMA


Bu arada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Bir grup PKK'lı terörist, dün sabah saatlerinde Altınsu köyünün İncesu mezraında operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Çıkan çatışmada bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarlar Şemdinli Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edildi.


Operasyon nedeniyle Yüksekova-Şemdinli karayolu trafiğe kapatıldı. Kaçan teröristlerin yakalanması için hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Kobra helikopterler de teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı.


#Ordu
#PKK
#Şemdinli
8 years ago