|

Hainler kahpece arkadan vurdu

Diyarbakır Bismil’de şehit olan Uzman Çavuş Erdem Ünal, memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Eşinin iftarını açmak için eve geldiği sırada saldırıya uğradığını söyleyen Derya Ünal, “Kahpece arkadan vurdular” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 01:06 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Erdem Ünal, memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenazesi, Diyarbakır'daki törenin ardından askeri uçakla Tokat Havalimanı'na getirildi. Şehidin eşi Derya, kızları 7 yaşındaki Eylül ve bir yaşındaki Hira da aynı uçakla Tokat'a geldi.



TABUTA SARILARAK AĞLADI


Ünal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşlarının omzunda askeri helikoptere kadar taşındı. Helikoptere konulan tabuta sarılan şehidin eşi, “Kahpece arkadan vurdular. Cennet kokuyorsun” diyerek uzun süre ağladı. Kızı Eylül de babasının tabutuna sarılarak öptü. Yozgat'ın Sorgun ilçesine getirilen şehidin naaşı Çayözü'nde toprağa verildi. Törende Anne Kadriye Ünal, “Sana doyamadım kuzum, dayanamam. Nasıl kıydılar sana. Yarın kendin gelecektin bugün tabutun geldi. Sen benim aslanımdın” diye ağladı.



#Erdem Ünal
#Derya Ünal
#Diyarbakır
#Bismil
8 yıl önce