|

Haki cübbeyi MİT farketti

Fetullahçı Terör Örgütü lideri Gülen ordudaki cuntacılara darbe girişimi sinyalini aylar önce vermiş. Bu iddiayı okurlarına sunan ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal, MİT'in Gülen'in "haki cübbesini" fark ettiği ve FETÖ üyelerinin kriptolu yazışma sistemini de kırdığını ancak darbe olacağına dair net bir teşhis koyamadığını aktardı.

Yeni Şafak
11:14 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:44 - 30/07/2016 Cumartesi
Diğer
Gülen'in giydiği haki cübbe ile ordu içindeki cuntacılara mesaj verdiği iddia edildi.
Gülen'in giydiği haki cübbe ile ordu içindeki cuntacılara mesaj verdiği iddia edildi.

ABD'nin en çok satan gazetesi Wall Street Journal'ın üst düzey Türk istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Fetullah Gülen ordudaki cuntacılara darbe girişimi sinyalini aylar önce vermişti. MİT Gülen'in "haki cübbesini" fark etti ve FETÖ üyelerinin kriptolu yazışma sistemini de kırdı. Ama MİT darbe olacağına dair net bir teşhis koyamadı.



MİT'in içinde bir grup kıdemli analist, FETÖ üyeleri hakkında istihbarat toplamak ve Gülen'in vaazlarında kullandığı kelime ve jestlerde gizli mesajlar olup olmadığını anlamak için günler harcadı. MİT tarafından izlendiklerini bilen FETÖ üyeleri, iletişimlerini daha da gizli hale getirdi. Gazete Gülen'in kendisinin telefon kullanmayı bıraktığı ve talimatlarını birkaç yakın adamına sözlü olarak aktardığını iddia etti.



1 Mart 2016'da Gülen haki bir cüppeyle vaaz verdiği YouTube videosunu analiz eden MİT uzmanları bunun ordudaki FETÖ'cülere bir mesaj olabileceğini değerlendirdi. Ancak darbeyle ilgili bir mesaj olabileceği düşünülemedi.









#ABD
#FETÖ
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Fetullah Gülen
8 yıl önce