|

Hakkari’den acı haber: 4 şehit

Kuzey Irak’taki korsan referanduma Türkiye’nin sert çıkışı sonrası terör örgütü PKK’nın saldırıları sistematik bir biçimde arttı. Kahreden haber Hakkari’den geldi. Yüksekova’da teröristler, yola tuzakladıkları patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında patlattı. Uzman Çavuşlar Ömer Doğan, Gökhan Topal ile sözleşmeli erler Abdil Kılınç ve Olcay Çelik şehit oldu.

Yeni Şafak ve
04:01 - 5/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 5/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
zman Çavuşlar Ömer Doğan, Gökhan Topal ile sözleşmeli erler Abdil Kılınç ve Olcay Çelik şehit oldu.
zman Çavuşlar Ömer Doğan, Gökhan Topal ile sözleşmeli erler Abdil Kılınç ve Olcay Çelik şehit oldu.

Kuzey Irak’taki korsan referandum sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye müdahaleye hazırlanırken terör örgütü PKK kalleş saldırılarına hız verdi. Peşmerge kontrol noktasında mevzilenen PKK’lı teröristlerin açtığı ateşte Uzman Çavuş Yahya Acar’ın şehit olması ve Silvan'da şahsi otomobilindeyken saldırıya uğrayan Uzman Çavuş Mehmet Kızılca’nın şehadeti sonrası bir acı haber de Hakkari’den geldi. Yüksekova'ya bağlı Esendere kırsalında teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcı (EYP), askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı. Saldırı sonucu 4 Mehmetçik şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Askerlerin bölgeye zırhlı araçlarla değil, ‘Unimog’ ismiyle bilinen kamyonetle taşınması şehit sayısını artırdı. Esendere kırsalındaki kalleş saldırıda Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan, Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal, Piyade Sözleşmeli Er Abdil Kılınç ve Piyade Sözleşmeli Er Olcay Çelik şehit oldu. Yaralanan 4 asker ise Yüksekova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


ACI HABERLER TEZ ULAŞTI

Acı haber, Piyade Uzman Çavuş Ömer Doğan’ın (45) Ankara’daki evine tez ulaştı. Şehidin annesi Ayşe Doğan, eşi Fadime Doğan (40), kardeşi Murat Doğan taziyeleri kabul etti. Karamanlı şehidin, Hatice Kübra (17) ve Ayşe Nisa (12) adlarında iki çocuğu olduğu öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal’ın (24) Çankırı’nın Orta ilçesindeki ailesine ise acı haberi kaymakamlık görevlileri ve askeri yetkililer verdi. Şehidin ilçeye bağlı Özlü köyünde yaşayan annesi Fatma ve babası Akif Topal’a sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Topal’ın 2015 yılında göreve başladığı ve Hakkari’nin de ilk görev yeri olduğu öğrenildi. Bekar ve 4 kardeşi olan şehidin cenazesi bugün Özlü köyünde toprağa verilecek.


YETKİLİLERİN ZOR ANLARI

Sözleşmeli Er Olcay Çelik’in Ankara-Çubuk’taki ailesi ise acı haber sonrası gözyaşlarına boğuldu. Baba Muammer ve anne Haber Çelik’i yetkililer teselli etmeye çalışırken, şehidin bazı yakınları ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Baba Çelik, oğlunun şehit olmasına çok üzüldüğünü ifade ederek, “Vatan sağ olsun” diyebildi. Afyonkarahisarlı şehit Abdil Kılınç’ın Bolvadin ilçesindeki köyünde de tam bir dram yaşandı. Karayokuş köyünde yaşayan ailesine acı haberi Bolvadin Kaymakamı İbrahim Özkan ile askeri erkân verdi. Anne Adile Kılınç, yetkililerin, evlerinin önündeki dereye yapılması planlanan köprüyle ilgili görüşmek üzere geldiğini zannetti. Acı haberi vermekte zorlanan Kaymakam Özkan, anneye oğullarıyla ilgili sorular sordu. Anne Kılınç, 1’i kız 4 çocuğunun olduğunu, oğullarının birinin İstanbul’da, diğerinin de Hakkari’de askerlik yaptığını söyledi. Bunun üzerine Hakkari’de görev yapan oğlunun şehit olduğu söylenince anne Kılınç ile baba Bekir Kılınç gözyaşlarına boğuldu. Şehidin bekar olduğu öğrenildi.


Ağlama oğlum

Diyarbakır-Silvan’da teröristlerin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kızılca, son yolculuğuna uğurlandı. İlçeye bağlı Güneyyurt beldesinde düzenlenen törende şehidin yakınları ve arkadaşları tekbirler getirerek, ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Şehidin annesi Fadime ve babası Mustafa Kızılca’nın ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.


Şehidin 97 yaşındaki babannesi Kadriye Kızılca, “Oğlumu bir göreyim. Nasıl kıydılar torunuma. Ne olur bir tanemi, bir göreyim” diye gözyaşı dökerken, Güneyyurt Camii’ndeki cenaze töreninde ise anne Fadime Kızılca, oğlunun tabutuna uzun süre sarıldı. Baba Mustafa Kızılca ise oğlunun fotoğrafına öpüp, “Yakışıklı oğlum benim. Nasıl kıydılar sana” diyerek ağladı. Baba Kızılca’nın sözleri tabutun başında nöbet tutan askeri de ağlattı. Askerin gözyaşlarını fark eden baba Kızılca, cebinden çıkardığı mendille Mehmetçik’in gözyaşını sildi.

#Diyarbakır
#PKK
#Terör
#Şehit
7 yıl önce