|

Halep’e kadar gideceğiz

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 12 Ekim’de İdlib’e yönelik başlattığı komando sevkiyatı sürüyor. Bölgeye ikinci askeri konvoy dün gece yola çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2017 Sunday
Güncelleme: 07:16 - 15/10/2017 Sunday
Yeni Şafak
​Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 12 Ekim’de İdlib’e yönelik başlattığı komando sevkiyatı sürüyor.
​Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 12 Ekim’de İdlib’e yönelik başlattığı komando sevkiyatı sürüyor.

Mehmetçik, kent genelinde kuracağı gözlem noktalarına önceki gün Salve köyü yakınındaki Kıyle tepesinden başlamıştı. Bunun yanında Dar et-Izze kasabasının hemen batısındaki Bereket Dağı’na da konuşlanan Mehmetçik, burada izleme-dinleme amaçlı istasyonlar kurdu. Stratejik Bereket Dağı, yüksek rakımı sayesinde hem İdlib geneline hem de Afrin’in büyük kısmına hakim durumda. Mehmetçiğin İdlib kuzeydoğu hattı boyunca ilerleyerek Hareytan, Kefr Hamra ve Anadan’a gideceği, böylelikle Halep kent sınırına dek ulaşacağı öğrenildi. İkinci askeri konvoyun da gönderilmesiyle birlikte bölgede toplam TSK gücünün 60’ya yakın zırhlı, 15 tank ve 250’nin üzerinde bordo bereli askerden oluştuğu tahmin ediliyor. Bunun yanında Reyhanlı-İdlib sınır hattına yerleştirilen çok sayıda roketatar ve obüs de teröristlere gerekli cevabı vermek için hazır bekletiliyor. Batı illerinden Hatay’a ulaşan komandolar buradan karayoluyla konvoy halinde Oğulpınar Hudut Karakolu’na getirilirken, İdlib’e intikalin günden güne artacağı belirtiliyor. İlk etapta görevlendirilecek 500 kişilik gözlem grubu haricinde 15 bine yakın komandonun intikal için emir beklediği öğrenildi. 

  • Teröristlerin ölüm korkusu
  • Afrin’in sınır hattı boyunca bordo bereli Mehmetçiğin varlığını hisseden PKK’lıları ölüm korkusu sardı. Kuşatılma ve imha edilme korkusu yaşayan terör örgütünde panik hali doruğa çıktı. Buradaki örgüt elebaşılarından çoğu, Esed bölgesini kullanarak çareyi kaçmakta bulurken, PKK/PYD Afrin merkezinde yaşları 13-14 olan çocukların da örgüte katılması için talimat verdi. Halktan alınan vergileri artıran örgüt, ailelerin elinden çocuklarını da zorla alıyor.
#TSK
#Halep
#İdlib
7 years ago