|

Halep’e yardım yağıyor

Halep’in yaralarını sarmak için yurt genelinde başlatılan kampanyalarda toplanan yardımlar, TIR konvoylarıyla Suriye’ye uğurlandı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık,”Halep operasyonu başladığı günden bu yana Kızılay aracılığıyla Suriye’ye 575 TIR insani yardım malzemesi girdi” bilgisini verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 23:16 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Suriye'nin Halep kentinden İdlib'e tahliye edilen Suriyelilerin yaralarını sarmak için toplanan yardımlar, konvoylarla Suriye'ye doğru yola çıktı. İstanbul'da tekstil ve hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren ihracatçı birlikleri ile dernekler “Halep İçin Elele” vererek topladıkları yardım malzemelerini törenle uğurladı. Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Şimdiye kadar, Halep operasyonu başladığı günden bu yana Kızılay aracılığıyla Suriye'ye 575 tır insani yardım malzemesi girdi. Diğer sivil toplum kuruluşlarıyla beraber toplam TIR'ımız bin 10'u aştı” dedi.







DENİZDE BİR DAMLA


İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de “Bu vahşete seyirci kalamazdık” dedi. İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de yardımların “denizde bir damla” niteliğinde olduğunu kaydetti.







KONVOYLAR YOLA ÇIKTI


Öte yandan, “Halep'te insanlık ölmesin” adıyla başlatılan yardım kampanyaları büyük ilgi gördü. Türkiye Diyanet Vakfı Ümraniye Müftülüğü Şubesinin 11 TIR'lık yardım konvoyu, Hatay'da toplanan 50 TIR'lık insani yardım, Malatya'da İHH öncülüğünde toplanan 25 TIR yardım malzemesi, Bursa'dan 20 TIR'lık yardım, Tekirdağ'da 10 TIR'lık yardım malzemesi, Nevşehir'de toplanan 3 TIR'lık yardım konvoyu, Samsun'dan 2 TIR'lık gıda ve giysi yardımı, Kocaeli'den un ve su yüklü 2 TIR dualarla bölgeye uğurlandı. Diyarbakır'da temin edilen 210 ton un, Haleplilere gönderildi.







Barış için yürüyüş


Suriye'de bombardımanların son bulmasını ve sivillere insani yardım ulaştırılmasını talep eden “Halep İçin Sivil Yürüyüş” hareketi Berlin'den yola çıktı. Polonyalı gazeteci ve blog yazarı Anna Alboth ve eşi Thomas Alboth yürüyüşün liderliğini yapıyorlar.


#Halep
#Kerem Kınık
#Türk Kızılayı
7 yıl önce