|

Halep’in kanı ellerinizde!

Rusya ve Esed rejiminin jetleriyle acımasızca vurduğu Halep için Saraçhane Parkı ve Taksim'de protesto düzenlendi. Suriyeli sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yaptığı basın açıklamasında “Zalimce öldürülen masumlardan doğan her türlü sorumluluk 'Birleşmiş Milletler' ve uluslararası örgütlere aittir” denildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 04:22 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Suriyeli Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Rusya ve Esed rejimi tarafından yoğun bombardıman altında tutulan Halep için ortak eylem yaptı. İstanbul Saraçhane Parkı'nda gerçekleşen eyleme, protestoculardan bir kısmı kan gölüne dönen Halep'e dikkat çekmek için kırmızı kıyafetle katıldı. Ellerinde Halep'te öldürülen son çocuk doktoru Dr. Wassim ve yaralı çocukların resimlerini taşıyan kalabalık, tekbirler getirerek, Beşar Esed, İran ve Rusya aleyhine sloganlar attı. Suriyeli Sivil Toplum Örgütleri tarafından yapılan basın açıklamasında "Zalimce öldürülen masumlardan doğan her türlü sorumluluk 'Birleşmiş Milletler' ve uluslararası örgütlere aittir" denildi.



ŞÜPHE VERİCİ SUSKUNLUK


Rejimin özellikle son günlerde Halep'e barbarca ve vahşice uyguladığı saldırılar yanında Rusya'nın da sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri bombaladığına dikkat çekilen açıklamada "İlk olarak Suriye vatandaşlığının, ikinci olarak da yaptığımız insani yardım hizmetinin getirdiği prensiplerden yola çıkarak, bu vahşi askeri operasyonları şiddetle kınıyoruz. Bu vahşi operasyonların meydana gelmesinin tek nedeninin, rejim ve onun yardımcılarının, Suriye halkının iradesine, azmine, özgürlük ve yaşama hakkı adına verdikleri mücadeleye kastetmesini kolaylaştırmak için 'yeşil ışık yakmak' olan şüphe verici 'uluslararası suskunluk' olduğunu düşünmekteyiz" ifadeleri kullanıldı.





DÜNYA AYAĞA KALKMALI


Tüm dünyayı Halep'te yaşanan insanlık dramı için ayağa kalkmaya çağıran Suriyeli STK'lar, açıklamalarının devamında "Zulüm kaynaklarını durdurmak adına acil harekete geçmeyi, sivilleri korumak ve bombardımandan uzak tutmak için var güçle çalışmayı, sözde değil fiilde faaliyete geçirilecek, sivillerin korunmasını sağlayacak, toprakların tahrip edilmesine ve yaşama dair geri kalan her şeyin ortadan kalkmasına neden olan bu yıkımın sonuçlarını aşmaya yardımcı olacak çözümler üretmeyi Arap ve dünya vicdanından talep ediyoruz" dedi.


#Esed rejimi
#Saraçhane Parkı
8 yıl önce