|

Halep'teki ateşkeste 'Türkiye' detayı

Suriye'nin Halep kentinde ilan edilen ateşkeste Türkiye'nin çabaları öne çıktı. İran ve Hizbullah'ın anlaşmayı sabote etmek istemesine rağmen Türkiye'nin arabuluculuğunda ateşkes sağlandı.

Yeni Şafak
20:27 - 13/12/2016 Salı
Güncelleme: 20:49 - 13/12/2016 Salı

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin saldırısı altındaki Halep'te ateşkes sağlandı.



Ateşkes için görüşmeler, Türk istihbarat yetkilileri ile Rus askeri makamları arasında yapıldı. İran ve Hizbullah'ın anlaşma olmaması için uzun süre direnmesine rağmen Türkiye baskısını sürdürünce ateşkes sağlandı.



Suriyeli muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkes ve tahliye mutabakatına Türkiye arabuluculuk etti.



  1. Şii milisler ve Esed ordusu, sığınacak yeri kalmayan ve bölgeden çıkamayan sivillerin durumunu gözetmeksizin 6 kilometrekarelik alanı havadan ve karadan ağır silahlarla vuruyordu. Şiddetli saldırılar ve iletişim araçlarının büyük ölçüde devre dışı kalması nedeniyle sivil katliamının boyutları tam olarak tespit edilemiyor. Dün rejim ordusu ve Şii milisler, 4 çocuk ve 9 kadını diri diri yakarak 67 erkeği kurşuna dizmişti. Doğu Halep'i havadan ve karadan ağır silahlarla vuran rejim ve destekçilerinin saldırılarında 15 Kasım'dan bu yana bin 71 sivil öldü, binlercesi yaralandı.




#Suriye
#Halep
#Ateşkes
#Türkiye
#Rusya
7 yıl önce