|

Hamdi Sedefçi CHP'den istifa etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi CHP'den istifa etti.

İha
00:00 - 15/06/2010 Salı
Güncelleme: 13:52 - 15/06/2010 Salı
Yeni Şafak
Hamdi Sedefçi CHP'den istifa etti
Hamdi Sedefçi CHP'den istifa etti

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti. Görevini bağımsız olarak sürdürecek olan Sedefçi, istifa gerekçesini, "Genel başkanımız ne zaman yolsuzluktan bahsetse, bazıları hemen 'Sedefçi ne olacak' diye soruyor. Partimin önünü açmak için istifa ediyorum" sözleriyle açıkladı.

Yaklaşan 649'uncu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, parti üyeliğinin askıya alınması için dilekçe vereceğini açıkladı. Son 10 günden beri büyük stres altında olduğunu söyleyen Sedefçi, stresin kaynağının parti içindeki olumsuz söylemler olduğunu belirtti. Düne kadar yanında görünenlerin ve yüzüne gülenlerin kendisine zarar vermeye çalıştığını ifade eden Sedefçi, "Vekiller bile bu işi yapar hale geldi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Edirne'ye gelmesin diye uğraşıldı" dedi.

Yaşanan olaylardan büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Sedefçi, "Ben onurumla ve şerefimle bu işi yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ne zaman yolsuzluklara karşı olduğunu söylese, 'Hamdi Sedefçi'yi ne yapacaksınız?' sorularıyla karşılaşıyor. Yolsuzluk ve hırsızlık yaptığıma dair bir tek mahkeme kararı bile yok. Benim partimden ve diğer partilerden bazı kişiler sürekli dedikodu üreterek CHP'ye zarar vermeye çalışıyorlar. Parti içerisinde 'çıbanbaşı' haline getirildim. Benim üzerimden partime saldırılmasını, iktidara yürüyen CHP'ye zarar verilmesini istemiyorum" diye konuştu.

Sedefçi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Toplantıdan sonra parti üyeliğimin askıya alınması talebinde bulunacağım. Yüreği Cumhuriyet Halk Partisi'nden yana olan bağımsız bir belediye başkanı olarak çalışmaya devam edeceğim. Yargıtay'daki davalardan da aklanacağıma inanıyorum. Gazeteci Ahmet Hakan CHP'de sevgi, dava bilinci, dayanışma, enerji ve devrimcilik eksik diye yazmış. Partimizi çok iyi tahlil etmiş. Yöneticilerimiz bu yazıyı iyi okusunlar. Eksiklikler giderilirse kimse bizim önümüzü kesemez."

14 yıl önce