|

Diyarbakır'da PKK'dan taciz ateşi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin, Diyarbakır Silvan'daki baraj inşaat alanına malzeme taşıyan konvoya taciz ateşi açtığı duyuruldu.

Yeni Şafak
19:38 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:42 - 4/06/2015 Perşembe
AA

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin, Diyarbakır Silvan'daki baraj inşaat alanına malzeme taşıyan konvoya taciz ateşi açıldığını, olayda hasar ve zayiat meydana gelmediğini duyurdu.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün 08.00 sıralarında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, baraj inşaat alanına malzeme taşıyan dokuz araçlık konvoya uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşine, bölgede bulunan ve yol emniyeti alan güvenlik güçlerince derhal ateşle karşılık verildiği belirtildi.



Bunun üzerine teröristlerin ateşlerinin kesildiği bildirilen açıklamada, Diyarbakır Valiliğinin bilgisi ve onayı dahilinde bölgede arama tarama faaliyetinin başlatıldığı, olayda herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmediği kaydedildi.



Öte yandan, Genelkurmay Bakanlığı, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin, İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğunu, Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinin Günyüzü köyünde de örgüte yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen bir şahsın, aracındaki muhtelif gıda malzemeleriyle birlikte İl Jandarma Komutanlığı tarafından yakalandığını bildirdi.



Olaylarla ilgili adli tahkikat başlatıldığı duyuruldu.

#Genelkurmay Başkanlığı
#basın açıklaması
#Kürtün
#Silvan
#terör
#jandarma
9 yıl önce