|

Hastaneler acemi kasaplarla doldu

Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da Kayseri, Kırıkkale, Yozgat ve Nevşehir ve Kocaeli’nde kendini kesen acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Yeni Şafak
12:20 - 1/09/2017 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 1/09/2017 Cuma
IHA
Kocaeli’nde kendini kesen acemi kasaplar hastanelere akın etti.
Kocaeli’nde kendini kesen acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da Kayseri, Kırıkkale, Yozgat ve Nevşehir ve Kocaeli’nde kendini kesen acemi kasaplar hastanelere akın etti.

Tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli’nde de hastaneler, bayramın ilk günü acemi kasapların akınına uğradı. Hayvanını kesmeye çalışırken elindeki bıçak veya satırla kendini yaralayan, hayvanın tekmesiyle yaralananlar hastanelere koştu.

Kocaeli'nde 51 yaralı
  • 30 yıldır kasaplık yapan Selim Sezgin, "Benim hatam yüzünden olmadı. Kesim esnasında elemanımın arka cebinde ters bir şekilde koyduğu bıçak bana saplandı. Bacağıma 20 dikiş atıldı" dedi.

Öte yandan Kocaeli’de öğleye kadar kent merkezindeki hastanelere 51 yaralının geldiği öğrenildi.

Kayseri'de 76 kişi elini kesti

Kayseri, Kırıkkale, Yozgat ve Nevşehir'de, kurbanlık keserken yaralananlar tedavi edildi.

Kayseri'de sabah erken saatlerden itibaren kurbanlıklarını kesen vatandaşlardan 76'sı hayvanın altında kalarak, boynuz darbeleriyle ya da bıçakla yaralandı.

Yaralılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Bazı vatandaşlar hayvanın ayaklarına basması sonucu yaralandığını ifade ederken, kolundan yaralananlardan biri ise tedavisinin ardından basın mensuplarına, "Boğayı ipten bırakınca peşimize düştü. Kaçarken düştüm." dedi.

Kırıkkale'de 100 yaralı

Kırıkkale'de de kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayanlar, Yüksek İhtisas ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde yoğunluğa neden oldu.

Kurban kesmeye çalışırken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan 100'e yakın kişiden bir kısmı tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralanmaların bıçak ve satır kesiği ile hayvan tepmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Yozgat'ta 48 kişi hastanelik oldu

Yozgat’ta kurban keserken yaralanan 48 kişi Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisinde tedavi gördü.

Bıçak kesiği ve hayvan tepmesi sonucu yaralanan vatandaşlar, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Acil servise gelen Erkekli köyünden Murat Demir, angus cinsi kurbanı yatırmaya çalışırken elini ipin kestiğini söyledi.

Demir, kurbanı 7-8 kişiyle güçlükle yere yatırabildiklerini belirtti.

Nevşehir'de 27 kişi yaralandı

Nevşehir'de kurban kesmeye çalışırken kendini yaralayan 27 kişi, Nevşehir Devlet Hastanesine başvurdu.

Acil serviste yoğunluk yaşanmasına neden olan "acemi kasapların", bıçak ve satır kullanırken vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandıkları öğrenildi.

Denizli'de 116 kişi elini kesti

Denizli'de, öğle saatlerine kadar 116 kişi kurban keserken ya da et doğrarken yaralanarak hastanelik oldu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim işleminin başlamasıyla kendini yaralayan "acemi kasaplar" nedeniyle Denizli Devlet ve Servergazi Devlet Hastaneleri ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde yoğunluk oluştu.

Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan vatandaşların çoğu ayakta tedavisi yapılarak taburcu edilirken, bıçak kesiği büyük olanlara ise dikiş atıldı.


#Kasap
#Hastane
#Kurban Bayramı
7 yıl önce