|

Hatalarını anladılar

AB’nin Malta’daki zirvesine katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, diyalog çağrısı yapan AB’nin hatasını artık anladığını söyledi. Çavuşoğlu, birliğin ne kadar samimi olduğunun önümüzdeki günlerde görüleceğini belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 29/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:33 - 29/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin artık hatalarını anlamaya başladığını belirterek, “Bizimle iş birliği yapacaksanız, bizimle diyalog içinde olacaksanız, bize karşı çifte standarttan uzak durun. Bizimle samimi olun ve açık olun.” dedi. Malta’da düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Gayri Resmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere başkent Valletta’ya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel görüştü.

ÇİFTE STANDART OLMASIN

Görüşmelerin ardından soruları cevaplayan Bakan Çavuşoğlu, ikili görüşmelerde de AB yetkilileri ve bazı bakanlardan aynı sıcak mesajları gördüğünü söyledi. Çavuşoğlu, ikili görüşmelerde ve yapılan toplantılarda net bir mesaj verdiğini vurgulayarak, “Diyalog ve iş birliği istiyorsanız bunu samimi ve gerçek bir diyalog ve iş birliği olması lazım ve çifte standarttan uzak olması gerekiyor.” diye konuştu.

OLUMSUZ HAVA DEĞİŞTİ

Türkiye ile ilgili bir karar verilmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, bugün Türkiye ile müzakerelerin devam etmesi yönünde alınan kararın da bir söz olarak kalmaması ve uygulamaya geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Çavuşoğlu, “Bugüne kadarki yanlış yaklaşımlarından ve hatalarından da ders almış gibi gördüm. Ama inşallah samimidirler.” diye konuştu. Çavuşoğlu, geçen haftadan sonra oluşan olumsuz havanın değiştiğine dikkati çekerek, “Ben bu olumlu havayı gördüm, hatalarını anladıklarını da gördüm, eğer samimilerse.” dedi. Türkiye hakkında olumsuz konuşulmadığını ve atmosferin daha olumlu bir hal aldığını kaydeden Çavuşoğlu, “Ama samimi olmazlarsa (atmosfer) yarın yine hemen dağılabilir.” diye sözlerine ekledi.

#​Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#AB
7 yıl önce