|

Havada kritik gözaltılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik önemli bir operasyon başlattı. Soruşturma kapsamında 4 albay, 2 yarbay ve 5 binbaşının aralarında olduğu 60 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler arasında 8 pilot var.

Yeni Şafak
04:00 - 1/01/2019 Salı
Güncelleme: 02:26 - 1/01/2019 Salı
Yeni Şafak
4'ü albay, 2'si yarbay, 5'i binbaşı gözaltına alındı.
4'ü albay, 2'si yarbay, 5'i binbaşı gözaltına alındı.

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yapılan büyük operasyonlardan biri için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Soruşturma kapsamında 4'ü albay, 2'si yarbay, 5'i binbaşı rütbesinden 60 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 4'ü albay, 8'i pilot 60 şüpheliden 31'i yakalandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ'nün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü telefonlar üzerinden iletişim kurdukları belirlenen Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 8'i pilot 60 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

RÜTBELİLERE GÖZALTI

  • Savcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, haklarında daha önce idari işlem uygulanan 4'ü albay, 2'si yarbay, 5'i binbaşı rütbesinden 60 şüpheliyi gözaltına almak için çalışma başlattı. Bunlardan gözaltına alınan 31 şüpheli ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheliler hakkında daha önce idari işlem yapıldığı öğrenildi.
#​Ankara
#FETÖ
5 yıl önce