|

Havadan karadan

Türk Silahlı kuvvetleri K.Irak, Hakkari ve Kars’ta PKK’yı vurdu. Diyarbakır’dan kalkan 9 F-16 Kuzey Irak’taki Sinat Haftanin, Metina ve Kandil bölgelerini bombaladı. Hakkari’deki kara harekatına ise dün jetler de katıldı. 2 F-4 PKK hedeflerini vurdu. Kars’ta ise 4 jet 11 hedefe 24 bomba attı.

Yeni Şafak
04:00 - 5/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:38 - 5/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

PKK'ya yönelik düzenlenen hava harekatlarında dün ilklerden biri yaşandı. Diyarbakır ve Malatya'da konuşlu bulunan Pars filoya ait jetler aynı anda PKK'ya 3 hava harekatı düzenlendi. İlk harekat Kuzey Irak'a yapıldı. Sinat Haftanin, Metina ve Kandil'deki terör yuvaları ateş altına alındı. İkinci operasyonun hedefinde ise Hakkari'deki örgüt barınakları vardı. 2 F-4 2010 savaş uçağı belirlenen hedefleri 12 bomba ile vurdu. Son operasyonun ise Kars'ta yapıldı.



11 UÇAK KATILDI

Terör örgütü PKK'ya ait Irak'ın kuzeyindeki Sinat Haftanin, Metina ve Kandil bölgelerinde bulunan 17 noktadaki barınaklar, mağaralar ve toprak altı sığınaklar, 9 F-16'nın katılımıyla düzenlenen hava harekatıyla imha edildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, önceki gün, Hakkari'de terör örgütü PKK'ya ait barınaklar, mağaralar ve silah mevzilerine yönelik hava ve kara harekatı gerçekleştirildi. 17.30'da başlayan harekata 2 F-4 2010 savaş uçağı katıldı ve hedeflere 12 bomba atıldı. Terör örgütünün Kars'taki barınaklar, mağaralar ve silah mevzilerine yönelik 4 F-4 2020 savaş uçağının katılımıyla düzenlenen hava harekatında da 11 hedefe 24 bomba atıldı.



KANDİL BOMBALANDI

Dün 00.20-02.30 saatlerinde de Irak'ın kuzeyindeki Sinat Haftanin, Metina ve Kandil bölgelerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı belirlenen 17 noktadaki barınaklar, mağaralar ve toprak altı sığınaklar, 9 F-16 tarafından imha edildi.



HEDEFLER ATEŞ ALTINDA

Ağrı Dağı'nda da, PKK karşı karadan ve havadan operasyon düzenlendi. Korhan Yaylası mevkisinde, Iğdır İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikle PKK'nın merkez olarak kullandığı hedefleri ateş altına alındı. Operasyonlar gün boyunca devam etti.



Canlı kalkana 5 tutuklama

Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda “canlı kalkan” olarak güvenlik güçlerini engellemeye çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 32 kişiden DBP İlçe Eş Başkanı Yakup Almaç'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı. İlçe Belediye Başkanı Handan Bağcı'nın da yer aldığı 27 şüpheli serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemece ifadeleri alınan zanlılardan Almaç ve 4 kişi “terör örgütüne yardım etmek” ve “güvenlik güçlerine görevini yaptırmamak için direnmek” suçundan tutuklandı. Bağcı'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi de adli kontrol uygulaması kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Yemek götüren gence bomba

Bitlis'in Güroymak ilçesinde PKK'lı teröristler, Köylere Hizmet Götürme Birliği şantiyesindeki iş makinesine yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla patlattı. Olayda şantiye bekçisi babasına yemek getiren 25 yaşındaki Maşallah Şipallı öldü, bereberindeki arkadaşı Vasfi Gökyer ve babası M. Şerif Şipallı yaralandı. Şipallı'nın (32) cenazesi, Güroymak Devlet Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Yeşilova Mahallesi Nebi Camisi'nde kılınan namazın ardından Şeyh Abdurrahman Etaği Mezarlığına getirilen Şipallı'nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Şipallı'nın imam olan ağabeyi Sabrullah Şipallı, olayda mağdur olduklarını ve haklarını Allah'a havale ettiklerini söyledi.





#operasyon
#pkk
#asker
9 yıl önce