|

Hayat sigarasız güzel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm zararlı alışkanlıklarla birlikte sigaraya karşı mücadelenin de prensibi olduğunu söyledi. ‘Sigara içme özgürlüğü’ diye bir özgürlüğün olamayacağını belirten Erdoğan, verdiği resepsiyonun Türkiye ve dünyaya ‘hayat sigarasız güzel’ mesajını ulaştırabilmesine katkı sağlamasını temenni etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Wednesday
Güncelleme: 09:59 - 10/02/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye genelinde sigarayı bırakan 250'nin üzerinde vatandaşa, “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü" dolayısıyla Beştepe'de resepsiyon verdi.



Erdoğan, bu etkinliğin Türkiye'ye ve dünyaya “hayat sigarasız güzel" mesajını ulaştırabilmesine katkı sağlamasını temenni etti. Sağlık Bakanlığının düzenlediği kampanya çerçevesinde sigarayı bırakmış çok sayıda vatandaşın resepsiyonda yer aldığını hatırlatan Erdoğan, bugün Külliye'de çeşitli yer ve zamanlarda kendilerinden aldığı söz üzerine sigarayı bırakan vatandaşların da yer aldığına işaret etti.



KÜLLİYE PERSONELİNDEN SÖZ ALDI


Erdoğan, “Bu isabetli kararları ve verdikleri sözde durma erdemi gösterdikleri için tebrik ediyorum. Cumhurbaşkanlığı personelimiz de bu önemli gün vesilesiyle düzenlediğimiz kampanya çerçevesinde sigarayı bırakma kararı alan 200 kişiyi temsilen burada bulunan mesai arkadaşlarımız var, bu arkadaşlarımızı da ortaya koydukları iradeden dolayı kutluyorum" dedi.







BÖYLE ÖZGÜRLÜK OLMAZ


Erdoğan, “Tüm zararlı alışkanlıklarla birlikte sigaraya karşı mücadele etmek de bir prensibimdir. Sigara içme özgürlüğü diye bir özgürlük asla olamaz. Nasıl intihar etme özgürlüğü yoksa, kendi kendini ölümcül hastalığa maruz bırakma özgürlüğü yoksa neticesi bu sonuçlara çıkan zararlı alışkanlıklarla ilgili özgürlük de olamaz. Asıl olan sigara içenin değil, içmeyenin özgürlüğünü korumak" diye konuştu.







TOPLUMDAN DIŞLANIYORLAR


Sigarayla mücadele konusunda ciddi bir mesafe kaydedildiğini vurgulayan Erdoğan, pek çok ülkeye göre Türkiye'de bu konuda hala yeterli bilinç ve uygulama düzeyine ulaşılamadığını belirtti. Erdoğan, “Bugün gelişmiş ülkelerin önemli bir bölümünde sigara içenler adeta toplumdan dışlanıyor, hatta ikinci sınıf insan muamelesi görüyor. Burada çok güçlü bir toplumsal bilinç vardır. Bizim de işte böyle bir anlayışa ihtiyacımız bulunmaktadır" dedi. Erdoğan, sigara, alkol, uyuşturucu, obezite gibi sorunlar tıpkı küresel düzeyde tehdit teşkil eden virüslerle mücadele gibi ele alınması gereken konular olduğunu ifade etti.



MİLLETÇE SEFERBERLİK






Erdoğan, “Hayat biçimimizi değiştirerek hem zararlı alışkanlıklardan hem de obezite gibi sağlık sorunlarından kurtulma hususunda milletçe bir seferberlik başlatmalıyız. Tüm vatandaşlarımızı 'Hayat sigarasız güzel' çağrımıza kulak vermeye davet ediyorum. Bu içenler için sigarayı bırakma, içmeyenler için de sigara içenleri bıraktırma teşvik etme çağrısıdır" diye konuştu. Türkiye'nin tamamını dumansız hava sahası haline getirene kadar bu mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Erdoğan, “Her günümüzü 9 Şubat olarak kabul edelim ve o şekilde çalışalım" dedi.





Şarkı sürprizi


Resepsiyona, 7 yaşından beri içtiği sigarayı geçtiğimiz yıllarda bırakan sanatçı Ferdi Tayfur da katıldı. Sanatçı, “Sigarayı bıraktım" isimli eserini seslendirdi.







Erdoğan, resepsiyonun ardından başbakanlığı döneminden bugüne kadar sigarayı bırakma sözü aldığı kişilerle fotoğrafları, bu kişilerden aldığı sigara paketleri ve Sağlık Bakanlığı'nın sigarayla mücadele kampanyasının görsellerinin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergiyi gezerken sigarayı bırakma sözü aldığı bazı vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, AK Parti Uşak Milletvekili Hüseyin Keskin ve Cumhurbaşkanlığı muhabirlerinden Bedia Baykal'dan da sigarayı bırakma sözünü, sigara paketlerinin üzerlerine tarih ve telefon numarası yazarak aldı. Resepsiyona ayrıca Basketbol Milli Takımı'nın bazı oyuncuları ile sigara ile mücadelede aktif rol alan STK temsilcileri Erdoğan, sosyal medya hesaplarından paylaştığı mesajla da, sigara içenlere dumansız, zehirsiz bir hayat için sigarayı bırakma çağrısında bulundu ve #HayatSigarasızGüzel kampanyasına destek istedi.





Beştepe'de ABD'li konuklar


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Musevi Cemaati lideri İbrahimzadeh ve ABD'de Yahudilerin çatı kuruluşu olan “Conference of Presidents" heyetini Beştepe'de kabul etti. ABD'deki 52 Yahudi örgütünü bir araya getiren kuruluş üyeleri ile 1 saat süren görüşmede, bölgesel gelişmeler değerlendirildi. Mavi Marmara saldısı sonrası Türkiye-İsrail ilişkilerinin düzeltilmesi için son dönemde yaşanan gelişmelerin de görüşmede ele alındığı belirtiliyor. Kuruluşun ikinci durağı Çankaya Köşkü oldu. Heyet, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edildi.



Külliye'de terör zirvesi


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, Başbakan Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Akar, İçişleri Bakanı Ala ve MİT Müsteşarı Fidan'ın katıldığı güvenlik zirvesi yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bölgedeki son gelişmeler ile terörle mücadele konusunun ele alındığı güvenlik toplantısına başkanlık etti. Bölgedeki son gelişmeler ve terörle mücadelenin ele alındığı 2 saat süren toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katıldı.


#Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
#edoğan sigara
#sigaraya karşı mücadele
#9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü
#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi
8 years ago