|

HDP binasında bomba imalatı

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’li 7 kişi için hazırlanan iddianamede, örgüte alınacak gençlere Sincan, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerindeki HDP binalarında ideolojik eğitim verildiği anlatıldı. HDP Genel Merkezi’nde ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişekler hazırlandığı da ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:32 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olarak bilinen YDG-H ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlara Karşı İşlenen Suçlar Bürosu yeni bir iddianame hazırladı. YDG-H'nin Ankara yapılanmasında sorumlusu düzeyde görev alan Edip Öztürk ile birlikte Ufuk Cem Gençer, Mehmet Zeki Gönüldaş, Medet Oruç, Ömer Altun, Ahmet Getiren ve Halef Karacan hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından hazırlanan iddianamede çarpıcı tespit ve itiraflara yer verildi. Şüphelilerin, Kobani'de düzenlediği canlı bomba eylemi sonucu ölen terörist Arin Mirkan adına Mamak'ın Tuzluçayır semtinde Gençlik Kültür Merkezi kurdukları ve burada “saz kursu” adı altında örgüte eleman temin edildiği kaydedildi.



PARTİ BİNALARI ÖRGÜT MERKEZİ


Edip Öztürk'ün, örgütün kuruluş yıldönümü nedeniyle 27 Kasım 2014'te Etimesgut Elvankent ve Mamak Tuzluçayır'daki eylemlerde kullanılan parça tesirli ses bombası ve molotof kokteyllerini hazırlayarak havai fişekleri temin ettiği belirtildi. Sincan, Yenimahalle ve Etimesgut ilçelerinde yer alan HDP binalarının da yasadışı faaliyetler için kullanıldığına dikkat çekilen iddianamade, ses bombası, molotof kokteyli ve havai fişeklerin parti binalarında hazırlandığı vurgulandı.



HDP'LİLERDEN İDEOLOJİK EĞİTİM


İddianamede ayrıca Ankara'daki örgütlenme içinde yer aldıktan sonra Kandil'e gönderilen ve sonrasında pişman olarak güvenlik güçlerine sığınan “Redur-Muş” kod adlı Abdurrezak Taşkın'ın itirafları da yer aldı. 2013 yılında amcasının oğlu ile birlikte HDP'nin Sincan'daki binasına giderek oradakilerle tanıştığını anlatan itirafçı, bir süre sonra Kobani olaylarının başladığını ve Ahmet adlı milisin kendilerine örgüte katılmaları gerektiğini söylediğini belirtti. Bu kişinin 2014 Kasım ayında kendilerini HDP'nin Balgat'ta bulunan genel merkezine gönderdiğini, burada Zeliha, Bayram ve Ömer adlı parti çalışanlarının kendilerine 5 günlük ideolojik eğitim verdiğini söyledi.



ŞİFRELİ NOT VERDİLER


Daha sonra Edip isimli şahısla tanıştığını aktaran itirafçı, bu kişinin kendisi ve amcasının oğlu Macit Taşkın'ı arayarak Kobani olaylarından dolayı PKK'ya katılmalarını istediğini söyledi. Daha sonra Edip'in kendilerini Kızılay'daki binaya çağırarak 400 TL para verip cep telefonlarını aldığını ve kapalı not verip şifreyi söylereyerek Diyarbakır Bağlar'daki HDP binasına gitmelerini söylediğini belirtti.



Buldan'lı plan


Şüphelilerin telefon görüşmelerine de yer verilen iddianamede, HDP'li vekillerin örgütte aldığı rol de deşifre oldu. Söz konusu görüşmelere göre, olayların yaşandığı üniversitelere giderek öğrencilere destek olmak isteyen şüpheliler, kamuoyu oluşturmak için de HDP'li İdris Baluken ile Pervin Buldan'ın aranmasını istediler. Aynı zamanda terör örgütünün propagandasını yapan Gündem Gazetesi ile Dicle Haber Ajansı'nın da bu konuda aranması gerektiği şeklinde konuşmaların olduğu kaydedilen iddianamede, PKK/KCK'nın metropol illerde bulunan yapılanmalarına üniversitelerde sahip çıkılması şeklinde görüşmelerin yapıldığına vurgu yapıldı.



Kanas eğitimi




HDP binasından sonra örgütün dağ kadrosuna gönderilen itirafçı Taşkın, yaşadıklarını “Akşam otobüse binerek Bağlar'daki parti binasına gittik. Kendisini 'Süheyl' olarak tanıtan şahsa getirdiğimiz notu verdik. Bizi bir eve götürdü. Geceyi orada geçirdik. Bize 100 TL para ve not vererek, küçük bir servisle Mardin Kızıltepe Taşköprü Mezarlığı'na gittik. Ancak bizi karşılamaya gelen olmayınca, ikinci buluşma noktası Kızıltepe Halkevi'ne gittik. Gece yarısından sonra amcamın oğlu ile birlikte mısır tarlalarından geçerek Amude'ye geçtik. Bizi YPG'li şahıslar karşıladı. Daha sonra Kamuşlu'dan Derik'e oradan da botla Irak'a geçtik. Ertesi gün araçla Kandil'e geçtik. 55 gün ideolojik, askeri ve silahlı eğitim aldık” diyerek anlattı. “Örgüt tarihi, Apo'nun gerçekliği, cinsiyetçilik, siyasi, askeri sızma, silahların teknik dersi helikopterden korunma dersleri, keşiften korunma, pusu, Kalüşnikof, bixi, kanas, bisving eğitimleri” aldığını anlatan PKK itirafçısı, eğitimi veren komutanları da tek tek deşifre etti.





#pkk
#ydgh
#Etimesgut Elvankent
#Mamak Tuzluçayır
#hdp
8 yıl önce