|

HDP için toplantı yapan Kılıçdaroğlu'ndan komik açıklama

FETÖ darbe girişiminin ardından, "Yakından izliyoruz" diye açıklama yapan, Cumhuriyet ve HDP'ye yönelik terör operasyonlarına ise tepki göstererek 'olağanüstü toplantı' çağrısı yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın tepkisi sonrası hükümeti eleştirmeye devam etti. FETÖ ve PKK için sert ifadeler kullanmaktan kaçınan Kılıçdaroğlu, devleti terörü desteklemekle suçlayacak kadar ileri gitti.

Yeni Şafak
14:54 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 15:05 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Demokrasiye sahip çıkmak teröre sahip çıkmamakla olur" sözleriyle eleştirdiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.



Hükümeti suçlamaya devam eden Kılıçdaroğlu, "Teröre ve teröristlere kucak açanlar sizlersiniz" dedi. Açıklamalarında FETÖ ve PKK'ya yönelik sert ifadeler kullanmaktan kaçınan Kılıçdaroğlu'nun hükümeti eleştirmesi dikkati çekti.



15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin ardından, "Yakından izliyoruz" açıklaması yapan CHP lideri, Cumhuriyet gazetesi ve HDP'ye yönelik terör soruşturmalarından sonra ise "Olağanüstü toplantı" çağrısı yaptı. Bu kapsamda, Parti Meclisi bugün toplanarak operasyonları değerlendirdi.






Kılıçdaroğlu, terör operasyonlarının ardından yaptığı açıklamada, "Demokrasiye sahip çıkmalıyız açıklamasında bulunmuş, Başbakan Yıldırım da bugünkü konuşmasında tepki göstererek, "Demokrasiye birlikte sahip çıkacağız ama demokrasiye sahip çıkmak için teröre sahip çıkmayalım. Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur" demişti.





#Kemal Kılıçdaroğlu
#Binali Yıldırım
8 yıl önce