|

HDP oğlumu çaldı

Üçüncü oğlu da HDP tarafından kaçırılıp PKK’ya verilen Diyarbakırlı annenin feryadı terör mağduru bütün ailelerin sesi oldu. Çarşamba günü HDP binasına giren oğlu Mehmet’e bir daha ulaşamadığını söyleyen Hacire Akar, “HDP oğlumu çaldı. Suyuna ilâç katıp bayıltmışlar. Hani nerede insan hakları? Ben ciğerim için geldim. Oğlumu istiyorum” dedi. 70 yaşındaki anne, oğlu kendisine teslim edilinceye kadar oturma eylemi yapacağını ilân etti.

Haber Merkezi
04:00 - 24/08/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:38 - 24/08/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan Hacire Akar
HDP Diyarbakır İl Binası önünde oturma eylemi yapan Hacire Akar

Diyarbakır’da Çarşamba gününden bu yana haber alamadığı oğlu Mehmet Akar’ın (21), HDP’liller tarafından dağa kaçırıldığını iddia eden 70 yaşındaki anne Hacire Akar’ın, önceki gün HDP il başkanlığı binasının girişinde başlattığı oturma eylemi sürüyor. Akar, oğlunun kendisine teslim etmedikleri süre boyunca binanın girişinde oturacağını belirterek, “Benim oğlumu gelmeyene kadar ben burada ayrılmam. Oğlum sizin elinizdedir. Ben oğluma da çağrıda bulunuyorum beni duyuyor ise gel nişanlın seni bekliyor” dedi.


CİĞERİM YANIYOR DİYE FERYAD ETTİ

  • Geceyi HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde geçiren acılı annenin yorgun olduğu gözlendi. Anne Akar, Kürtçe yaptığı konuşmada, önceki gün başlattığı eylemi oğlu bulunana kadar sürdüreceğini söyledi. Hiçbir annenin evladının dağa gitmesini istemeyeceğini dile getiren Akar, “Çocuğum yanımda olsaydı benim ne işim olacaktı burada? Kim ister ki çocuğu dağa kaçırılsın? Ciğerim yanıyor” şeklinde konuştu.


SUYUNA İLAÇ KATMIŞLAR

Anne Akar, şunları söyledi: “Ben ciğerim için geldim. HDP oğlumu çaldı. Gelip bu binaya girdi ve bu binadan çıkmadı. Ben de oğlumu istiyorum. Ya oğlumu getirecekler; yerde yoksa da gökten getirsinler. Oğlumu getirmeleri gerekiyor. Getirmezlerse bu bina ben de buradayım. Suyuna ilaç katmışlar, aklını başından almışlar, bilmiyorum nereye götürmüşler. 20 gün sonra düğünü vardı. Eli kınalı, parmağında yüzüğü olan damat oğlumu götürdüler. Hani bu HDP’nin adaleti nerede, haydi adaleti getirin buraya. Hani nerede insan hakları? İnsan hakları gelsin yanıma, ‘ben insan haklarıyım’ desin.

ELİ KINALI DAMAT GÖTÜRÜLÜR MÜ?

İnsan hakları düğününe 20 gün kalmış eli kınalı damatları götürür mü hiç? Bu üçüncü oluyor. İkisini götürmüşlerdi bu üçüncü oluyor. Her sene birisini götürüyorlar. Ben büyütüyorum ne zaman 16-17 yaşına geliyorlar alıp götürüyorlar. Kimse gelip bizimle konuşmuyor. Gelip lâf kalabalığı yapıyorlar ben de diyorum ki, ‘Bu kapı kapatılmamalı’. Oğlum gelene kadar bu kapı açık kalacak. Oğlum gelirse evime giderim, oğlum gelmezse evim burasıdır. Evim yoktur, anlıyor musun? Onu aradılar, ben telefonunu aldım, aradılar. ‘İl başkanlığından gel’ dediler. İl başkanlığı burası değil mi? Dün sabah geldi buraya.”

PKK’DAN ‘ZORLA EVLENDİRME’ YALANI

Oğlu Mehmet’in terör örgütüne yakın bir ajansa verdiği iddia edilen röportajdaki ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Akar şöyle konuştu: “Diyorlar ki ‘zorla evlendiriyormuşum’. Bu dönemde bir insan zorla evlendirilebilir mi? Zorla evlendirilmek istenen, nişanlısıyla buluşur mu? Oğlum kaybolmadan bir gün önce nişanlısıyla buluştu. Parkta gezip dolaşmışlar daha sonra nişanlısını eve bırakmış. HDP yeni plan devreye koydu. HDP’nin planı bu. İş bu boyuta ulaşınca şimdi de bu planı devreye koydular. Oğlum getirilmeden buradan kalkmayacağım. Bana oğlumu getirin.”

HDP’LİLERDEN BASINA TACİZ

Anne Akar, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önüne gelerek camını kırdığı bina önünde oturma eylemine devam ediyor. İl başkanlığından çıkan bir partili, gazetecilere tepki gösterdi. “Gidin buradan, çekim yapmayın. Ne istiyorsunuz bizden?” diyen partili, bir gazetecinin, “Sizden açıklama bekliyoruz.” demesi üzerine, “Neyin açıklamasını bekliyorsunuz. Bir kadın, bir anne işte burada oturmuş. Çekme diyorum, hadi gidin buradan” ifadelerini kullandı.

  • Telefon açarak partiye çağrılmış
  • Sur ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi’nde yaşayan Aziz ile Hacire Akar çiftinin ortanca oğlu Mehmet Akar, Çarşamba günü ayrıldığı evine dönmedi. İnşaatta sıvacı olarak çalışan oğullarının evde bıraktığı cep telefonunu inceleyen aile, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’nın görevden alınarak, yerine kayyum atanmasının ardından gerçekleştirilecek eylemlere katılması yönünde mesajlar olduğunu gördü. Akar’ın en son HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki bir çalışanla görüşme yaptığı tespit edildi. Bunun üzerine anne Hacire Akar, HDP’liler hakkında suç duyurusunda bulunarak, Bağlar ilçesi Selahaddin Eyyubi Mahallesi’ndeki il binasına geldi ve oturma eylemini başlattı. Eşi Aziz ve çocukları ile bazı yakınlarının da destek verdiği Akar’ın, diğer oğlu Fırat Akar’ın 1994 yılında terör örgütü PKK’ya katıldığı, 2017 yılında dağda öldürüldüğü bilgisinin de aileye HDP’liler tarafından verildiği öğrenildi.

STK’lardan anneye destek

Diyarbakır’daki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri oğlu HDP’lilerce dağa kaçırılan ve parti binası önünde oturma eylemi başlatan anne Hacire Akar’a destek ziyaretinde bulundu. STK temsilcileri ziyarette özetle şunları söyledi:

*
Memur Sen İl Başkanı Yunus Memiş:
“HDP’li vekillere, yetkililere sesleniyoruz; 21 yaşındaki bu genci bir an önce ailesine teslim etsinler. Bu çocuğun eline silah verilmesi ne insani, ne İslami ne de ahlaki bir durum değildir.”
*
Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir:
“Belediyeye yapılan görevlendirmenin ne kadar önemli olduğu ortadadır. Hem hizmet yapılacak hem de çocuklarımız dağa gitmeyecektir. Ondan dolayı kayyum uygulamasını destekliyoruz.”
*
İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ:
“Bir siyasi partinin silahla işi olamaz. Böyle ortamla bağlantılı oluyorsa bu sorgulanmalı. Bunun hukuki boyutu da sorgulanmalı, bunlar tespit edilmeli.”
*
Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı Zeynep Alkış:
“Bu annenin sesini duymamak, görmezden gelmek, yok saymak, insanlığa ihanettir.”

#HDP
#PKK
#Diyarbakır
#Hacire Akar
#Mehmet Akar
5 yıl önce