|

HDP seçimi görünce PKK için harekete geçti

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulamaması üzerine 1 Kasım'da seçimlerin yenilenmesi kararı HDP'de telaşa neden oldu. HDP yöneticileri PKK terör örgütü ile temas kurarak silahlı saldırılarını sonlandırmasını gündemine aldı.

Yeni Şafak
10:54 - 4/09/2015 Cuma
Güncelleme: 11:47 - 4/09/2015 Cuma
Diğer

7 Haziran seçimlerinin ardından koalisyon kurulaması üzerine seçimlerin yenilenmesi kararı Halkların Demokratik Partisi' nde (HP) telaşa neden oldu. HDP, 1 Kasım'da seçimlerin yenilenmesi nedeniyle terör saldırılarını artıran PKK ile temasa geçmeyi gündemine aldı.



HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başkanlığında yapılan parti grubu ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında, milletvekilleri ve MYK üyeleri Türkiye'de yaklaşık iki aydır yaşanan PKK terör örgütün saldırıları ile başlayan süreç değerlendirildi. Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre PKK'nın terör salrırılarının HDP'ye sivil alanda demokratik siyaset yapma alanı bırakmadı. HDP seçmeninin “barış beklentisi" içinde olduğu ve bu kapsamda HDP'nin bu beklentiyi doğrudan PKK'ya aktarması gerektiği dile getirildi.



Milletvekilleri ve MYK üyeleri bu kapsamda HDP'nin doğrudan PKK terör örgütü ile temas kurarak partinin bu yöndeki taleplerini iletilmesini istedi. Milletvekilleri ve MYK üyelerinin görüşmeleri doğrultusunda HDP'nin bir heyet aracılığıyla PKK yönetimiyle doğrudan temas kurması bekleniyor. Heyet partinin söz konusu iradesi ve eğilimini doğrudan PKK yönetimine aktaracak. PKK terör örgütünden saldırılarına son ver

mesi istenecek. HDP'nin PKK'ya böyle bir talep iletmesini gündemine almasının nedeni 1 Kasım seçimleri. PKK terör saldırılarının oy kaybettireceği endişesi yaşayan HDP'nin PKK ile doğrudan temas kurması bekleniyor. Video: 1 Kasım yolunda tırmanan terörün şifresi



#HDP
#PKK
#seçim
#1 Kasım
9 yıl önce