|

Hedef Diyarbakır’a 5 milyon turist

Terör örgütü PKK’nın hendek siyaseti ile yerler bir ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde başlatılan yenilenme çalışmaları devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:27 - 9/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Hakan Çavuşoğlu Hasanpaşa Hanı'nda esnaf ve vatandaşlarla görüştü.
Hakan Çavuşoğlu Hasanpaşa Hanı'nda esnaf ve vatandaşlarla görüştü.

Yenilenme projelerini yerinde incelemek için kente gelen Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, bölgedeki hedefleri ve gelecek projelerle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır, Mardin ve yakın bölgeyi kapsayacak şekilde bir turizm sahası çalışması yapacaklarını söyleyen Çavuşoğlu, “5 milyon yabancı turist hedefimiz var. Hedef ülkeler, tarihi ve kültürel turizme ilgi gösteren Japonya gibi ülkeler. İnanç turizmi için de aynı şekilde çalışma yapacağız. Burada 27 sahabe, 2 peygamber yatıyor" diye konuştu.

İNLERİNDE BİLE RAHAT DEĞİLLER

Diyarbakır’la ilgili 30 yıldır oluşturulan bir algı olduğunu ve bunu değiştirmenin kolay olduğunu belirten Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Son dönemde terörle verdiğimiz mücadele neticesinde başarı sağlanmış oldu. Şimdi bırakın şehirleri, saklandıkları inlerinde bile rahat değiller. Bu süreçten sonra bölgede hem hayatın normalleşmesi hem de toplumsal faaliyetlerin çoğalması, turizm, tarih gibi özelliklerin ortaya çıkması büyük zenginlik oluşturacak."

#Diyarbakır
#Turist
7 yıl önce