|

Hedef Türkiye

Başbakan Davutoğlu, faili meçhullere izin verilmeyeceğini belirterek, olayın mutlaka araştırılarak ortaya çıkarılacağını söyledi. Davutoğlu, “Kim yapmış olursa olsun hedef açıktır, hedef Türkiye’dir. Polisimize saldırılması ve Tahir Elçi’nin öldürülmesi de aynı şekilde barış, huzur ortamına yönelik saldırıdır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2015 Pazar
Güncelleme: 02:51 - 29/11/2015 Pazar
Yeni Şafak

Diyarbakır'da, Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve bir polisin şehit edildiği terör saldırısı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir araya geldi. Davutoğlu, Meclis'teki hükümet programı görüşmeleri öncesinde olayın detaylarıyla ilgili bilgi alarak durum değerlendirmesi yaptıktan sonra Meclis'te açıklama yaptı.



MUTLAKA AÇIĞA ÇIKARILACAK


Davutoğlu, “Biraz önce Elçi'nin eşiyle görüştüm, taziyelerimizi ilettim. Şehidimizin eşine de başsağlığı diledim. Bakanlarımızdan çok detaylı bilgi aldım ve soruşturma sürüyor. Tahir Elçi, basın toplantısı yaparken bir araç içinde polislerimize terörist saldırıda bulunuluyor. Bir polisimiz şehit oldu. Olay yeriyle arasında 100 metrelik bir mesafe var. Sayın Tahir Elçi'nin ve Ahmet Çiftaslan'ın ailesine belirtmek isterim ki bu olay mutlak suretle açığa kavuşturulacak” dedi.



İKİ İHTİMAL SÖZ KONUSU


Davutoğlu, “Tahir Elçi'ye suiskat planı olabilir. Hedef açıktır, hedef Türkiye'dir. İkinci ihtimal ise teröristlerin saldırısı sonrası 100 metre mesefade oradakileri korumak için polislerimiz ateş açması ve arada kalması. Faili meçhul bizim dönemimizde kalmaz kalmayacaktır. İdari soruşturma süratle yapılacak ve paylaşılacaktır. Diyarbakır'daki vatandaşlarıma çağrım, olayın aydınlatılmasını beklemelidir. Olayı takip ediyoruz, saldırganların kimlikleri araştırılıyor” diye konuştu.



LİDERLERE BİLGİ VERDİ


Davutoğlu, şunları söyledi:


“Hiçbir şekilde bu konunun üstünün örtüleceği ya da bu konuda gizli bazı unsurlar olduğu varsayımları üzerinden toplumumuzu tahrik etmeye yönelik olanlara açık bir şekilde söylüyorumn; biz faili meçhullere izin vermedik, vermeyiz. Kargaşa ortamı çıkartmak istenirse de buna karşı kayıtsız kalmayız. Soruşturma süratle yapılacak. Görüşler ne olursa olsun acılar bizim acımızdır.”


Öte yandan Davutoğlu, Meclis'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşerek olayla ilgili bilgi verdi.



HÜKÜM VERECEK MAHKEMEDİR


Can Dündar ile Erdem Gül'in tutuklanmalarını da değerlendiren Davutoğlu, “Basın özgürlüğü esastır. Hükmü verecek olan bağımsız mahkemelerdir. MİT tırları etrafından yapılan spekülasyonların farkındayız. Bu tür durumlarda tutuklu yargılanma istisnai bir durumdur. Tutuksuz da yargılanabilirlerdi. Dün hükümet sözcümüz de açıkladı, tutuksuz yargılanmaları daha doğru olabilirdi” dedi.




#Başbakan Davutoğlu
#Erdem Gül
#Can Dündar
8 yıl önce