|

Hepsi tahliye oldu

Yunanistan skandal kararlarına bir yenisini daha ekledi. Son 4’ünün de tahliyesiyle, 15 Temmuz’dan sonra ülkelerine kaçan 8 darbecinin tamamı tahliye edilmiş oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 02:37 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Görsel: Arşiv
Görsel: Arşiv

15 Temmuz darbe girişiminden sonra askeri helikopterle Aleksandrupolis'e kaçan 8 FETÖ'cü askerden 4'ü daha önce skandal bir kararla tahliye edilerek gizli bir yerde koruma altına alınmıştı. Atina'da tutulan diğer 4 darbeci Gencay Böyük, Uğur Uçan, Bilal Kurugül ve Mesut Fırat’ın da 18 aylık tutukluluk süreleri dolduğu gerekçesiyle tahliye edildiği öğrenildi. Darbeci askerler, daha önce tahliye edilen Ahmet Güzel, Süleyman Özkaynakçı, Abdullah Yetik ve Ferudun Çoban'ın kaldıkları Atina yakınlarındaki eve götürüldü. Darbecilerin avukatlarından Omiros Zelios, "Son müvekkilim de geçen hafta tahliye edildi. 8 Asker de polis korumasında gizli tutulan bir yerde kalıyorlar" dedi.

İLTİCA BEKLİYORLAR

Darbecilerden Süleyman Özkaynakçı'ya iltica hakkı tanındı. Ahmet Güzel ise kendisine tanınan iltica hakkının Danıştay'dan onaylanmasını bekliyor. Diğer 6 darbeci ise iltica komisyonunun kararlarını bekliyorlar. Yunan Danıştayının Özkaynakçı için verdiği iltica hakkı tanınması kararı diğer darbeciler için de emsal teşkil edecek.

#FETÖ
#Yunanistan
6 yıl önce