|

Her madenci şehide bir ev

Ermenek’te madenci aileleriyle buluşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, hayatını kaybeden madencilerin ailelerine hem ölüm aylığı hem de ölüm geliri bağlanacağını hatırlattı. İslam, ayrıca her maden şehidinin ailesine bir ev imkanı sunacaklarını belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 9/12/2014 Salı
Güncelleme: 21:11 - 8/12/2014 Pazartesi
Diğer
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Ermenek’teki kömür ocağında meydana gelen kazaya ilişkin, “Bütün şehitlere hem ölüm aylığı hem de ölüm geliri bağlanacak. Madenden son çıkarılanlarınki de bağlanacak” dedi. Maden ocağında hayatını kaybeden işçilerin ailelerini ziyaret ederek, taziyede bulunan İslam, madende hayatını kaybeden her madencinin ailesine bir ev vereceklerini de belirtti. 

AİLELER BİR ŞEY TALEP ETMİYOR

Acılı ailelerin kendilerinden herhangi bir talepte bulunmadığını ifade eden İslam,  “Onlar bizden bir şey talep etmiyorlar ama devlet görevini yerine getirecek” dedi. Bir daha böyle hadiseler meydana gelmesin diye kanunların hazır olduğunu ve Meclis’ten geçeceğini vurgulayan İslam, kontrollerin çok daha sıkılaşacağını, inisiyatife çok daha az yer bırakarak bir takım müeyyideler uygulanacağını belirtti.

BİR GÜN ÇALIŞANA BİLE MAAŞ

İslam, hayatını kaybeden madencilerin aileleri için kanun hazırladıklarını belirterek, “Şehitlerimizin Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcu varsa onlar silinecek" dedi. Anne ve babalarına muhtaçlık şartı aranmadan maaş bağlanacağını belirten İslam, "Başka gelirleri varsa bile eğer çocuklarından kendilerine bir şey düşüyorsa, bir pay düşüyorsa o maaş bağlanabilecek" şeklinde konuştu. Hayatını kaybeden madenciler için gün şartı, ay şartı aranmayacağını ifade eden İslam, "Bir gün bile çalışmış olsa maaş bağlanabilir duruma getirilecek" dedi. Her aileden 1 kişiye istihdam sağlanacağını söyleyen İslam, "Kanun çerçevesinde değil ama kendi yaptığımız hazırlıklarla her şehidimizin ailesine de bir ev imkanı sunmaya çalışacağız” diye konuştu.
#Ayşenur İslam
#Ermenek
#Maden
9 yıl önce