|

Hevsel bahçeleri yenileniyor

Diyarbakır’daki Hevsel Bahçeleri tarihi ve kültürel dokusu korunarak yeniden yapılıyor. Proje kapsamında bahçelerin içine 300 kişilik mescit, 3 spor alanı ve 200 kişilik kır kahvesi yapılacak. Türkülere konu olan 10 gözlü tarihi köprü de yeniden hayat bulacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2017 Sunday
Güncelleme: 01:06 - 22/01/2017 Sunday
Yeni Şafak

Diyarbakır Sur'da teröristlerin yıktığı konutlar yeniden yapılırken şehrin en önemli simgelerinden biri olan Hevsel bahçeleri de özel bir projeyle yenilenecek. Bahçenin tarihi ve kültürel dokusu korunarak yeniden yapılıyor. Toplam 320 dönüm arazi üzerine yapılması planlanan Hevsel Bahçeleri Projesi kapsamında, 300 kişilik mescit, 3 spor alanı, 200 kişilik kır kahvesi yapılacak.



KÖPRÜ DE PROJEDE


Mescitte kullanılacak mimari yöresel uyumu yansıtacak, işleme ve taş dokusu da Diyarbakır'ın tarihi izlerini yansıtacak. Yeni Diyarbakır'ın önemli miraslarından ve türkülere konu olan 10 gözlü tarihi köprü de projenin içerisinde yer alıyor. Ayrıca Dicle vadisinde teknelerin de yaşanabileceği yerler yapılacak.



4 KM. BİSİKLET YOLU


Düzenlemeler yapılırken 60 değişik türde 70 bin ağaç ve çiçek dikimi yapılacak. Ayrıca bahçelerin içine 4 kilometrelik bisiklet yolu ve 14 seyir terası yapılacak.



Sur'a ücretsiz restorasyon


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Suriçi'nde yürütülen projelerde restorasyona büyük önem veriyor. Bölgedeki 99 tane tescilli yapının restorasyon çalışmalarıyla, Kurşunlu Camii çevresinde yer alan toplam 106 tescilli sivil mimari yapıların restorasyon çalışmaları bakanlık tarafından yürütülüyor. Bu çalışmalarla ilgili vatandaşlardan herhangi bir ücret talep edilmiyor.


#Diyarbakır
#Hevsel bahçeleri
7 years ago
default-profile-img