|

Heykel değil hizmet yapın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bazı belediyelerin heykelini yapmasına üzüldüğünü belirterek, belediyelerden hizmete yönelik eserler dikmelerini istedi. Erdoğan, “Duyunca çok üzüldüm. Bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini ne masklar yapılmasını istiyorum. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bilmemiz lazım” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:24 - 14/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca ATO Congresium’da düzenlenen, “Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”na katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi: AK Parti’nin başarısızlığı demek Türkiye’nin önündeki çok büyük fırsatları kaçırması daha da kötüsü elindekileri kaybetmeyle veya kaybetme tehlikesiyle yüz yüze kalması demektir. Ülkemizin kaderiyle partimizin kaderinin adeta bütünleştiği bir süreçten geçiyoruz. AK Parti kazandığında Türkiye kazanıyor. Türkiye kazandığında AK parti kazanıyor. Bunun için milletimizin tamamıyla kucaklaşmalıyız.

TERÖRİSTLERLE AYNI SAFTA

Biz kendi kaderimizi ülkenin kaderiyle bütünleşmiş olarak görürken ana muhalefet partisi unvanını taşıyan bir partinin milletvekilleri maalesef teröristlerle aynı safta olmak için adeta can atıyor. Aynı partinin genel başkanı da devletin ve milletin yanında olmak, milletvekillerinden hesap sormak yerine benzer tavırlar içine girmekten çekinmiyor. Terörle mücadele operasyonlarında ülkemize çok büyük imkanlar sağlayan silahlı insansız hava araçlarına yönelik iddialar, bu çarpıklığın en son örneğidir.

CEVABINI MİLLETİMİZ
SANDIKTA VERECEK

Türkiye’nin terörle mücadele yönteminden ve son dönemde elde ettiği ciddi başarılardan rahatsız olmaya terör örgütünün hakkı olabilir, terör örgütünü destekleyen birtakım güçler de bundan rahatsızlık duyabilir. Ama bu ülkenin hiçbir milletvekilinin böyle bir hakkı yoktur. Böyle bir iddiayı gündeme getirmenin siyasetle, insan haklarıyla ilgisi yoktur. Kendi ülkesine, güvenlik güçlerine, milletinin terörle mücadelesine husumet besleyenlere milletimiz hak ettiği dersi sandıkta mutlaka verecektir.


AKILLARI ALACAK DİLDEN KONUŞMASINI BİLİRİZ

Ana muhalefetin başındaki zat, ‘Artık kavgaysa kavga’ diyor. Hale bak. Sizin hayatınız zaten bu milletle, bu milletin değerleriyle, kutsallarıyla kavgayla geçti. Sevgi ve dostluk, bunu hak edenler içindir. Düşmanlığı, fitneyi, ihaneti kendisine yol edinenlerle kavga etmekten hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayız. İnsanlarla akılları alacağı dilden konuşmasını da biliriz. Ey Kılıçdaroğlu, ey yanındaki kendini bilmezler, silahlı insansız hava araçlarının yaptığı iş, bu vatana, bu millete ihanet eden teröristleri yok etmektir, bunu böyle bilin.

BUNU DUYUNCA ÇOK ÜZÜLDÜM

Bazı belediyelerimiz şahsımın heykelini yapmışlar. Tabii bunu duyunca ben çok üzüldüm. Bir defa bu bizim değerlerimize terstir. Ben ne heykelimin dikilmesini ne masklar yapılmasını ne bu tür görseller yapılmasını istiyorum. Bizim belediyelerimiz, bir defa bunları kaldırttık ayrı mesele, bundan sonra lütfen bu yanlışlara tevessül etmesinler; heykel değil, hizmete yönelik eserler diksinler. Bunların bizim değerlerimizle çatışan şeyler olduğunu bir defa bilmemiz lazım. Asla bu ola, hiçbir arkadaşım, böyle bir yanlış yaptılar, bundan sonra da kimse bu yola tevessül etmesin.

S-400 imzası çılgına çevirdi

İnsansız hava araçlarını yıllarca ABD ve İsrail’in vermemek adeta kılı kırk yardığını hatırlatan Erdoğan, “Verdikleri zaman da bunların tamiratı, tadilatı, şusu, busu bize gerçekten hendek atlattı. Artık bu ülke kendi insansız hava araçlarını, silahlı olanlarını yapar hale geldi. Şimdi asıl bundan rahatsız oluyorlar. Daha güzel şeyler yapar hale de geliyoruz ve geleceğiz. Önemli adımlar atıyoruz, şurada bir S-400 anlaşması yaptık diye çılgına döndüler. Ne olacaktı? Sizi mi bekleyeceğiz? Biz de başımızın çaresine bakarız. Bütün güvenlik noktasında tedbirlerimizi alıyoruz ve alacağız. Çok daha basitleri var, tabii her şey her yerde konuşulmuyor. Onun için, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bunun başka çaresi yok” dedi.

Hedefiniz Kasım 2019

Belediyecilikte rakipleriyle değil kendileriyle yarıştıklarını belirten Erdoğan, “2019 seçimlerinde sadece cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği değil aynı zamanda belediye başkanlığı seçiminde de yüzde 50+1 oya ulaşmayı hedefliyoruz, bu bir hedeftir. Bizim partimizde en vasat arkadaşımızın performansı muhalefet partilerinin yıldızlarından çok daha ileri düzeydedir, çok daha iyidir. Bizim ölçümüz kesinlikle diğer partiler ve onların belediye başkanları değildir. Çıtayı o kadar düşürmeye hakkımız yok. Biz kendi kendimizle yarışıyoruz, öyle de devam edeceğiz. Önümüzdeki seçimde çıtayı biraz daha yükseltiyoruz. 2019 mahalli idareler seçimlerinde yüzde 50’nin üzerine çıkmak için mevcutla yetinemeyiz. 2019 Mart’ı bizim için adeta olmazsa olmazdır. Onun için 2019 Mart’ında aday olacak belediye başkanlarımız, şu andaki mevcut belediye başkanlarımız 2019’un Mart’ına değil, hedefi 2019’un Kasım’ına koymalıdır” dedi.

Miladi adımın atılması gerek

Belediye başkanlarına, “Büyük Türkiye’yi, güçlü Türkiye’yi, 2023 Türkiye’sini yine birlikte kuracak, 2053 ve 2071 Türkiye’sinin temellerini de yine birlikte atacağız” diye seslenen Erdoğan, teşkilatlarda kapsamlı bir yenilenmeye gittiklerini belirterek, şunları söyledi: “Unutmayın, dava kalıcı isimler ise fanidir. Biz kalıcı olana bakacak, sadakatimizi davamıza göstereceğiz. Şehirlerdeki, ilçelerdeki ve beldelerdeki tüm dedikoduların ortadan kalkması için belediye başkanlarına, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerine çok büyük işler düşüyor. Belediyelerimiz hakkında en ufak bir spekülasyona fırsat vermeyecek şekilde çalışmalarımızı yürütmemiz lazım. Bütün dedikoduları adeta silbaştan yapacak gibi bu günkü bu toplantıyla bir miladi adımın atılması gerektiğini özellikle ifade etmek istiyorum."



İade-i ziyaret

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani, bugün Türkiye’ye geliyor. el Sani çalışma ziyareti kapsamında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Erdoğan ile Al Sani arasındaki görüşmede, Katar ile ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslaraları gelişmeler de ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez turu kapsamında 24 Temmuz’da Katar’ın başkenti Doha’da el Sani ile biraraya gelmişti. Ayrıca Kuveyt Başbakanı Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah da resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Erdoğan tarafından kabul edilen Şeyh Cabir, 16 Eylül’e kadar Türkiye'de kalacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim 2019
#Heykel
7 yıl önce