|

Hisse satış haberi yatırımcıya yaradı

Sabancı Holding'in “Bossa'yı satacağım” açıklaması Bossa, Sasa ve Yünsa'ya yaradı. Holdinge bağlı 3 tekstil hissesi de iki günde yüzde 30'dan fazla yükseldi

00:00 - 5/08/2008 Salı
Güncelleme: 23:18 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Hisse satış haberi yatırımcıya yaradı
Hisse satış haberi yatırımcıya yaradı

Sabancı Holding'in Bossa'yı satışa çıkarması ve Yünsa ile ilgili olarak da 'Pazar koşullarına göre satış değerlendirmesi yapabiliriz' açıklaması, Sabancı'nın borsadaki tekstil hisselerine yaradı. Hatırlanacağı üzere Sabancı Holding, 1 Ağustos 2008 tarihi itibariyle İMKB'ye gönderdiği yazıda Bossa'daki hisselerini satmak için ABN Amro Corporate Finance Limited şirketine yetki verdiğini açıklamıştı. Satışa ilişkin açıklamanın geldiği 1 Ağustos'tan 4 Ağustos tarihine kadarki 2 işlem gününde Bossa hisseleri yüzde 42, Yünsa hisseleri yüzde 36 ve Sasa hisseleri yüzde 27 değer kazandı.

YABANCI TEKSTİLİ KEŞFETTİ

Sabancı'ya ait şirketlerin hisselerinde yaşanan bu yükselişin gerekçesini 'Piyasada, Sabancı Bossa'yı satıyorsa yabancının bu sektöre ilgisi var demektir, diye bir düşünce oluştu' sözleriyle özetleyen Alan Yatırım Yurtiçi satış ve Pazarlama Bölüm Yönetmeni Onur Güleç, 'Kimse önümüzdeki son dönemde herhangi bir firmanın tekstilden çıkacağını düşünmüyordu. Yabancı bir şirketin böyle bir yatırım içinde olması, bilançoları düzgün olan küçük tekstil firmalarında da “Neden bizde yabancı ortaklığına gitmeyelim?” düşüncesini oluşturdu. Yabancıların bu sektöre ilgisinin olması ise hisselerin değerini arttırdı' diye konuştu.

Güleç, 'Holding kendisine 5 tane ana iş kolu belirledi. Enerji, finans, perakende, çimento ve otomotiv sektörlerine ağırlık verecek. Bunların en başında da enerji sektörü geliyor. Bu nedenle özellikle döviz kurundaki düşüş nedeniyle karlılığın düştüğü bir sektörden çekilmesini çok mantıklı bir hareket olarak görüyorum' dedi.



Çağrı beklentisi ile yükseliyor

Yükselişin gerisinde Bossa'nın satış fiyatına yönelik beklentiler bulunduğunu belirten Anadolu Yatırım Araştırma Yönetmen Yardımcısı Gülizar Özdemir Türk, 'Bossa'nın satış fiyatı çok önemli. Bossa ne kadar yüksek fiyattan satılırsa hisselerin geri çağrılma fiyatı da o kadar yüksek olacaktır. Bossa hisselerindeki yükselişin gerisinde bu neden yatıyor. Öte yandan hisselerdeki yükseliş, Holding açısından da büyük avantaj. Çünkü hisselerdeki yükseliş,satış fiyatının belirlenme aşamasında şirketin kasasına daha fazla nakit sokacaktır' dedi.

16 yıl önce