|

Hrant Dink soruşturmasında kilit isim gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Hrant Dink'in ölümünde jandarma görevlilerinin ihmali olduğu ile ilgili yürütülen soruşturmada 5 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler arasında o dönem yüzbaşı olan M.D isimli şüpheli de bulunuyor.

Yeni Şafak
15:09 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:27 - 27/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Hrant Dink cinayetiyle ilgili İstanbul ve Trabzon'da düzenlenen operasyonda, aralarında rütbelilerin de olduğu 4 asker ile bir yayınevi sahibi gözaltına alındı. HTS kayıtları incelenen M.D'nin Dink'in öldürülmesinden önce ve sonra o dönem İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'le görüştüğü tespit edildi. Gözaltına alınan jandarma personelinin Dink'in öldürüldüğü gün hem Dink'i hem de cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal'i takip eden ve ettiren isimlerden olduğu öğrenildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Hrant Dink cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 4'ü jandarma görevlisi 5 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Hrant Dink cinayete ilişkin jandarma görevlileri hakkındaki soruşturma kapsamında, İstanbul ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında jandarma yarbay, jandarma astsubay, jandarma uzman çavuş ve bir yayınevi sahibi İstanbul'da, jandarma astsubay başçavuş da Trabzon'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan jandarma personelinin Dink'in öldürüldüğü gün hem Dink'i hem de cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal'i takip eden ve ettiren isimlerden olduğu öğrenildi.



Yılmazer'le görüştüğü tespit edildi


Gözaltına alınan isimler arasında Hrant Dink cinayetinde olay yerindeki jandarmalarla telefon trafiği belirlenen ve cinayetteki kilit rolü ortaya çıkarılan o dönem Yüzbaşı olan M.D'de bulunuyor. Jandarma görevlilerinin Hrant Dink'in öldürülmesinden önce ve sonra Trabzon ve İstanbul İl Jandarma İstihbaratı arasında koordinasyon sağladığı tespit edilmişti. M.D'nin dönemin İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'le, cinayetten önce ve sonra çok sayıda telefon görüşmesi olduğu belirlendi.



Evine bile gitmiş


M.D'nin cinayetle bağlantısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın telefon kayıtlarını analiz ettirmesiyle ortaya çıkarılmıştı. Savcılık, Dink'in öldürüldüğü yerde jandarmaların olduğunu tespit etmiş, şüphelilerin isimlerini ve telefonlarını belirlemişti. Şüpheli jandarma personelinin aralarındaki telefon konuşmalarında en çok aranan ismin Yüzbaşı M.D olduğu ortaya çıkmıştı. Hrant Dink'in Bakırköy'deki evine giden Trabzon jandarma istihbaratına bağlı personeli İstanbul'da karşılayan kişinin de Jandarma Yüzbaşı M.D. olduğu belirlenmişti.


#Hrant Dink
#Soruşturma
8 yıl önce