|

HSYK 648 FETÖ üyesini uzaklaştırdı

Yargıdaki FETÖ temizliği hızla devam ediyor. HSYK, silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan başlatılan yeni soruşturma kapsamında 648 hakim ve savcıyı görevden uzaklaştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:42 - 10/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Yılmaz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, silahlı terör örgütü üyesi olma suçundan başlattığı yeni soruşturma listesini değerlendirdiklerini belirterek, 550'si adli, 98'si idari olmak üzere 648 hakim ve savcıyı daha geçici olarak görevden uzaklaştırdıklarını bildirdi.



BUGÜN GÖRÜŞÜLECEK


Yılmaz, ayrıca, daha önce açığa aldıkları toplam 2 bin 851 hakim hakkında meslekten ihraç kararıyla ilgili değerlendirmeyi bugünkü HSYK Genel Kurul'unda yapacaklarını açıkladı. Eğer Hakim ve savcıların görevden uzaklaştırılmasına karar verilirse bu güne kadara görevden uzaklaştırılan hakim-savcı sayısı 3 bin 670'e ulaşmış olacak. Çok titiz bir çalışma yaptıklarını, mağduriyete yol açmamak için geçici uzaklaştırma yolunu seçtiklerini aktaran Yılmaz, "Şimdi Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesinin bize verdiği yetki uyarınca, muhtemelen yarın ilk açığa aldığımız 2 bin 851 hakim hakkındaki değerlendirmeyi, yarınki genel kurulda yapacağız ve onların meslekten çıkarılıp çıkarılmayacağını değerlendireceğiz." diye konuştu. Mehmet Yılmaz, cumhuriyet savcısı Ferhat Sarıkaya hakkında başlatılan soruşturmanın ise devam ettiğini bildirdi.


#FETÖ
#HSYK
8 yıl önce