|

"Hükümetten kaçanlara millet cevabını verecek"

Başbakan Davutoğlu, muhalefet partilerinin 7 Haziran sonrasındaki tavrını eleştirerek, "Bir kısmı blok, bir kısmı hayır, bir kısmı terör siyaset yaptı. AK Parti ise birlik siyaseti yaptı" dedi. Koalisyon görüşmelerinde kapıların kapatılmasına rağmen üç partiyle de görüşüldüğü belirten Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım'da milletimizin sesine kulak verenle vermeyen ayrılacak. Hükümete iştirak etmekten kaçanlara millet cevabını verecek" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:05 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:13 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'un Bayrampaşa ilçesindeki 19 eserin toplu açılış törenine katıldı.



Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:



"İstanbul faaliyetlerimizin ilk mitingini Bayrampaşa'da yapıyoruz. Sırtını İstanbul'a dayamış hiçbir siyasi hareket boş kalmaz. 13 yılda bir asrın değişimi gibi değişiklikleri İstanbul'a kazandırdık.



"IMF'ye mahçup bir ülkeydik"

Terörle, ekonomik krizlerle mücadele ediyoruz. Ama bir saniye dahi Türkiye'yi yönetim boşluğuna düşürmedik. Farklı ülkelerde ekonomiye olumsuz etkileri olurdu bu durumun. 13 yıl önemli kazanımlar sağladık. AK Parti'nin milletin sesi olduğunu milletimiz çok iyi biliyor.



Eski Türkiye'ye bir daha dönüş olmayacak. Yeni Türkiye yoluna kararlılıkla devam edecek. Kimse bizi kazanımlarımızdan bir adım geri götüremeyecek. IMF'ye muhtaç bir ülkeydik, bütün borçları tıkır tıkır ödedik. Milletle birlikte bunları yaptık. Çevre ülkeler krizler içindeyken, Türkiye istikrarla büyüdü. 2004 yılında enflasyonu tek haneli rakamlara indiren bizdik. 100 yılda 300 santral yapılmışken, 13 yılda 864 santral yaptık. Bütün bunlar AK Parti kadroları sayesinde yapıldı.



"İstanbul küresel başkent olacak"

Dünyada en fazla dış temsilciliği olan ülkeler arasından yedinci sıradayız. Bu bereket milletimizin bereketi. 6 milyon ilave istihdamı kazandırdık milletimize.



Biz İstanbul'u küresel bir başkent haline getiriyoruz. Dünyanın cazibe merkezi haline getiriyoruz. Her seçimi geçeriz ama verdiğimiz sözden bir adım geri atmayız.



Silah kuvvetlerimiz milli silahlarımızı, helikopterlerimizi kullanıyor. Milli yerleşme ve haberleşme uydusunu yapıyoruz, ilk milli uçağımızı yapıyoruz. Milli gemi, milli hızlı tren üretiyoruz. Türkiye'de artık hiçbir konuda dünyaya bağlı olmayan yeni bir dönem başlatıyoruz.



Sizler bir kez daha AK Parti kadrolarına destek vereceksiniz, buna inanıyoruz. Milletimizin verdiği mesajı 7 Haziran'da aldık. 7 Haziran'ın sonuçlarını partimizin bütün organlarında en ince detayına kadar değerlendirdik. Milletimiz bizden ne istiyorsa onları dinledik ve beyannamemizi hazırladık. Bu yol haritası başarıya ulaşacak.







"Hükümete iştirak etmekten kaçanlara millet cevabını verecek"

Bir kısmı blok, bir kısmı hayır, bir kısmı terör siyaset yaptı. AK Parti birlik siyaseti yaptı. Her üç partiyle tüm bunlara rağmen görüştük. Onlar ise hem hükümet kurmaktan kaçtılar, hem de Anayasa hükümeti kurmak zorunda kaldığımızda 'Bakan vermeyiz' dediler. 'Biz elimizi taşın altına koymayız' dediler. Biz Parti olarak 24 saat milletimizin hizmetindeyiz.



1 Kasım'da sizin dediğiniz olacak, inanıyorum ki seçim sandıkları açıldığında milletimizin sesine kulak verenle vermeyen ayrılacak. Hükümete iştirak etmekten kaçanlara millet cevabını verecek.



Oynadıkları kavga oyunu, milletin kardeşliğini zedeleyemeyecek. Bu meydanda bir arada olduğumuz gibi, kıyamete kadar beraber olacağız.



Size her şey değer. Alija Izetbegovic Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'ni açıyoruz. Belediye Başkanımızla birlikte Bayrampaşa'yı geliştirdik. Devam da ediyoruz.



İstanbul'da 1 Kasım'da rekor kırmaya var mısınız? Yolumuz açık olsun."













#​Başbakan Ahmet Davutoğlu
#istanbul
#toplu açılış töreni
9 yıl önce